Nije se htio javiti misleći da se s njim šale, pa shvatio da je propušten poziv bio od selektora

Umalo ostao bez poziva

Nije se htio javiti misleći da se s njim šale, pa shvatio da je propušten poziv bio od selektora

E. Škorić

Odbrambeni igrač Leccea Federico Baschirotto priznao je da kada ga je selektor italijanske reprezentacije prvi put nazvao da potvrdi poziv u reprezentaciju, nije se htio javiti misleći da su prevaranti.

26-godišnji defanzivac uvršten je u tim za polufinale Lige nacija koje će se održati u junu. Lecce je osigurao plasman u Seriju A, iako je do posljednjeg kola blizu zone ispadanja.

Kada je sa timom izborio ostanak u eliti, Federico je saznao fantastične vijesti. Direktno ga je o tome obavijestio selektor Azzurra Roberto Mancini, ali sve je moglo biti drugačije i tragičnije po nogometaša.

“Nakon pobjede nad Monzom otišli smo u Milano na slavlje, a u ponedjeljak sam bio na ručku sa svojim agentom. Kad sam izlazio iz trgovine, došao mi je poziv”, kaže Baschirotto u intervjuu za Cronache di Spogliato, dodavši:

"Broj nije bio spremljen mojim kontaktima. Mislio sam da mi neko želi čestitati na ostanku u ligi ili su neki tipovi koji vole da se šale. Druga misao je bila: 'Ako je nešto važno, zvat će opet'".

Na veliko iznenađenje igrača, to je doista bilo nešto važno i srećom da je dobio ponovni poziv.

Oglasi

“Dvije minute kasnije dolazi poziv s istog broja, javio sam se, a onda mi je neko s druge strane rekao: 'Ovdje gospodin trener. No, lako prepoznajem glas Marca Baronija (trener Leccea), svaki dan razgovaram s njim. Mogao je to biti neki moj stari trener, pa sam pitao: 'Koji trener?' A on mi odgovara: 'Mancini'", ispričao je Baschirotto pa nastavlja:

"Čestitao mi je na pobjedi i rekao mi da sam pozvan za Ligu nacija. Pitao me da li sam slobodan da se odazovem, pa sam rekao da sam spreman doći i pješke".

Federico Baschirotto imao je sreću da njegov poziv u reprezentaciju nije ovisio o samo jednom pozivu i vrlo lako je mogao da ostane bez istog.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Baschirotto je prije Leccea igrao za Ascoli i nekoliko niželigaša u Italiji, ali svojim partijama ove sezone uvjerio je Mancinija da vrijedi da ga uvrsti na spisak.

Italijani igraju polufinale play-offa Lige nacija 15. juna protiv Španije, a u drugom polufinalu sastaju se Hrvatska i Nizozemska. Završni turnir igra se u Nizozemskoj.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Osigurali plasman u seriu a, a cijelu sezonu igrali tamo hmmmm
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti