Federico Chiesa na meti Napolija

Prva ponuda odbijena

Federico Chiesa na meti Napolija

E. Čaušević

Federico Chiesa važi za jednog od najbojih mladih igrača u Italiji, te je samo pitanje trenutka kada će napustiti Fiorentinu.

U prethodnim prelaznim rokovima Chiesa je bio meta mnogih evropskih klubova, ali je odbijao odlazak iz Fiorentine gdje je vjerovatno najvažniji dio tima. Ovaj 21-godišnji igrač će sigurno donijeti mnogo novca Fiorentini zbog čega ga čelnici ovog kluba žele prodati već u januaru.

Prema pisanju italijanskih medija veliki interes za ovog krilnog napadača pokazao je Napoli, a navodno već je stigla ponuda na adresu kluba iz Firence. Napoli je spreman da plati oko 50 miliona eura, no to nije cifra koja će zadovoljiti ukuse Fiorentine.

Fiorentina je još ljetos poručila klubovima da je Chiesina cijena čak 100 miliona eura, te da će ga rado pustiti ukoliko je neko spreman platiti taj iznos. No, iz Napolija ne odustaju, a predsjednik Aurelio De Laurentiis spremio je već novu ponudu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Chiesa je u dosadašnjem dijelu sezone u Seriji A odigrao 19 utakmica i uz tri gola upisao je još pet asistencija. Također, odigrao je već 11 utakmica za reprezentaciju Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi