Feđa Dudić pred novim trenerskim angažmanom: Stigla je ponuda, čeka se odgovor

Inostrani angažman za uspješnog trenera

Feđa Dudić pred novim trenerskim angažmanom: Stigla je ponuda, čeka se odgovor

E. Škorić

Feđa Dudić već nekoliko mjeseci je bez angažmana, no sada je, čini se, jako blizu da se vrati trenerskom poslu.

Dudić je posljednji angažman imao u Fudbalskom klubu Sarajevo, ali jesenas se rastao sa bordo timom usljed slabih igara i rezultata ekipe sa Koševa. Ostavku je podnio nakon poraza od Čelika u Zenici u Kupu BiH.

Dudić je klupu Sarajeva preuzeo 2. juna 2022. godine. U Premijer ligi Bosne i Hercegovine Bordo tim je vodio na 14 utakmica.

Na pomenutih 14 utakmica Dudić je imao učinak od pet pobjeda, četiri remija i pet poraza, a ekipa je osvojila 19 bodova što je dovoljno za sredinu taebele.

Prije Sarajeva Dudić je vodio GOŠK i Velež, a sa Veležom je prošle sezone osvojio Kup Bosne i Hercegovine te ostvario zapažene rezultate u Evropi.

Njegov sljedeći klub još nije poznat, no sam trener nam je potvrdio da je stigla ponuda iz Srbije na koju tek treba da odgovori. Sutra bi stvari trebale da budu jasnije.

Naime, kako sada stvari stoje, Dudić bi mogao da se vrati u Novi Pazar, ali kao trener. Nosio je nekada prije više od decenije dres ovog tima. Sada mu u klubu žekle ukazati šansu kao treneru, ali Dudić će izvagati i onda donijeti odluku.

U Novom Pazar su korektni, dali su dobre uslove, a na bh. treneru je da donese konačnu odluku. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Dudić se i ranije povezivao sa ekipom Novog Pazara, a proteklih sedmica se povezivao sa i raznim bh. premijerligašima, no sada su sve sprilike da će imati prvi inostrani trenerski angažman.

Novopazarci su trenutno šesti u Jelen Superligi Srbije s 44 boda, ali su na posljednja dva meča doživjeli poraze, zbog čega je i došlo do brze reakcije čelnika kluba.

Top Komentari

nakopitam
Za ''USPJESNOG TRENERA'' HAHAAHAHHAHAAHHAHAHAHAHAAHAHHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAH majkku vam jebbem uspjesnu
4 0
pjanke.sa
Da samo nismo retardirani koliko jesmo i da ne ocekujemo uspjeh za 3 mjeseca, bilo bi super. Ali eto navijaci najbolje znaju kako se vodi klub i kako je biti trener.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi