Veliko ime već danas stiže na trenersku klupu Novog Pazara?
Loša sezona za Pazarce i ove godine

Stalne trenerske promjene u članu Super lige Srbije

Veliko ime već danas stiže na trenersku klupu Novog Pazara?

Samir Mlaćo

FK Novi Pazar je jučer ostao bez trenera. Poražen je Pazar od Čukaričkog 2:0, a zatim je uslijedila trenerska smjena.

Rekli bismo ništa novo, jer se u Pazaru često odlučuju za takve poteze. Vjerovatno ni sami nemaju odgovore zašto to rade, ali običaje teško mijenjaju.

Jučer je poslije utakmice odmah potvrđeno da je dogovoren rastanak sa Igorom Matićem.

"Igor Matić više nije šef stručnog štaba FK Novi Pazar. Sutra do 14 sati Upravni odbor će odlučiti ko će biti novi šef stručnog štaba", naveli su iz Pazara.

Matić je Pazarce vodio na osam mečeva, a upisao je jednu pobjedu, tri remija i četiri poraza.

Odmah su počele špekulacije, a srbijanski mediji navode da je među glavnim kandidatima nekadašnji selektor Srbije Ljubinko Drulović (55).

Oglasi

Drulović se svojevremeno povezivao sa Slogom iz Doboja, ali i FK Željezničar.

"Zvali su me neki ljudi, ali nema još ništa konkrentno. Željezničar je veliki klub i ima tu više kandidata što je sasvim normalno. Vidjet ćemo šta su ideje od predsjedništva kluba i koga žele. Vidjet ćemo za ambicije i planove", rekao je Drulović u aprilu 2021. godine za SportSport.

Nije na kraju stigao na Grbavicu, ali jeste na klupu mlade reprezentacije Srbije gdje je trenutno i sada.

Ipak, ova selekcija je razočarala posljednjim rezultatima, ostali su bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo i Drulović je dobio brojne kritike.

Oglasi

Imuni na to neće ostati ni u FS Srbije, te će Drulović vjerovatno postati 'bivši', pa će biti slobodan u izboru novog angažmana.

Najveći uspjeh Drulović je imao kada je 2013. godine sa omladinskom reprezentacijom Srbije stigao na krov Evrope. Bio je i u Uzbekistanu, Partizanu, Makedoniji, Angoli, Sloveniji...

Novi Pazar je na osmom mjestu, te želi ostati bliže gornjem dijelu tabele, a u Kupu Srbije 11.04. igra četvrtfinale protiv FK Radnički Kragujevac koji sa klupe predvodi bh. trener Feđa Dudić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Meč se igra u Kragujevcu, a da li će to biti duel Dudića i Drulovića pored klupa, ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi