Šta je Feđa Dudić na poluvremenu rekao igračima? U nastavku su deklasirali Spartak u Subotici

Veoma važna pobjeda

Šta je Feđa Dudić na poluvremenu rekao igračima? U nastavku su deklasirali Spartak u Subotici

E. Škorić

Radnički 1923 predvođen bh. stručnjakom Feđom Dudićem danas je u Subotici ostvario važnu pobjedu jer je savladao domaći Spartak sa 3:1 u utakmici 14. kola Superlige Srbije.

Nedavno je Radnički razbio Mladost sa 4:1, a danas je ostvario jako bitnu pobjedu u Subotici, pa je sada sa 15 bodova na sredini tabele i samo bod od mjesta koja vode u play-off.

Prvih 45 minuta ovog duela okončano je bez pogodaka, ali u nastavku sjajna utakmica i brojne šanse gostiju, koji su na kraju zabili tri gola, a mogli su i više od toga.

Poveli su golom Bevisa u 65. minuti, da bi Vidakov povisio na 2:0. Tri minute kasnije autogol Kerkeza i tada je sve bilo riješeno. Spartak je za utjehu postigao gol u 86. minuti, a strijelac je bio Todorski.

Radnički želi nastaviti sa dobrim partijama i narednog vikenda, kada će pred svojim navijačima ugostiti petoplasirani Voždovac i to bi mogao da bude jako dobar test za Dudića i njegove igrače.

Lider na tabeli je Partizan sa 37 bodova, a crno-bijeli su danas u Novom Pazaru slavili sa 1:0 u meču sa velikim brojem dobrih prilika, naročito za domaći tim.

Zvezda je još u subotu na Marakani pobijedila Radnik sa 2:0, ali i dalje ima šest bodova zaostatka za Paritzanom.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Treći je TSC sa 26 bodova. Tim iz Bačke Topole je u ovom kolu savladao kao gost Čukarički sa 2:0 u duelu timova koji će za nekoliko dana igrati mečeve u Evropi.

Najlošiji tim lige ostje Radnik sa samo devet bodova, dok po 11 imaju Napredak i Železničar iz Pančeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi