Dudić ponovo u centru pažnje u Srbiji zbog svoje izjave: "Za mene to nije normalno..."

Pred utakmicu sa Čukaričkim

Dudić ponovo u centru pažnje u Srbiji zbog svoje izjave: "Za mene to nije normalno..."

Esmer Oštraković

Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca koje sa klupe predvoci stručnjak iz Bosne i Hercegovine Feđa Dudić će u okviru 31. kola Superlige igrati protiv Čukaričkog.

Dudić se uoči ove utakmice našao u jako čudnoj situaciji, a radi se o tome da ne može računati na jednog od najboljih igrača u svojoj ekipi Milutina Vidosavljevića.

Naravno, nije čudno to što Dudić ne može računati na svog igrača za ovu utakmicu nego je čudan razlog zbog kojeg Vidosavljević ne može da nastupi na ovom susretu.

Pozadina svega krije veoma bizaran detalj u ugovoru i upravo zbog njega Vidosavljević neće moći nastupiti protiv Čukaričkog.

Milutin Vidosavljević ne može igrati protiv Čukaričkog jer je prilikom prelaska u Radnički u klauzuku ugovora stavljeno da ne može igrati protiv svog bivšeg kluba.

Oglasi

Naravno, sve bi tu bilo normalno da je Vidosavljević na posudbi iz Čukaričkog u Radničkom, ali to nije slučaj i zaista je sve jedna jako bizarna situacija za Dudića i njegovu ekipu.

"Adžić nam ima četiri žuta kartona, a neće igrati ni Vidosavljević. Ima taj ugovor kakav ima, ne može da igra protiv Čukaričkog. Za mene je suludo, on nije igrač na pozajmici, ali je tad moralo tako da se napravi i nikako drugačije.

Falit će, sigurno, ali držaćemo se dogovora. Iznosim samo svoje mišljenje, za mene to nije normalno da se tako realizovalo", rekao je Dudić.

Pohvalio je bh. stručnjak Čukarički.

"Ekipa koja igra na rezultat. Znaju koliko mogu, imaju kvalitetne pojedince, posebno u ofanzivi, pogledajte Ivanovića. Pitam se kako nije napravio veću karijeru, iako je bio u Partizanu, igra sa obje noge, može na lijevoj i desnoj strani da igra. U Čukaričkom igra opušteno i dolazi do izražaja. Tu je i Miladinović, siguran sam da će igrati u Ligama petice, on je fenomenalan, tu je i Adžić koji je jako dobar, fenomenalan prekid.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sjećamo se te utakmice sa Banovog brda, sjećam se ulaska u svlačionicu kada sam rekao da smo poniženi. Sjećamo se kako smo primali golove, gledali smo i sada protiv Partizana kada su pobijedili, sva tri gola iz tranzicije", završio je Dudić.

Susret između Radničkog i Čukaričkog na rasporedu je u subotu sa početkom od 14 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi