Šehić i društvo u nadoknadi šokirali Fener, smiješi li se velikanu druga liga?
One "moramo" utakmice su najteže, pa je tako Fener u jednoj takvoj vodio 2:0, pa 2:1, ali nije bilo dovoljno da se ostvari toliko željena pobjeda

Ne pomaže ni novi trener

Šehić i društvo u nadoknadi šokirali Fener, smiješi li se velikanu druga liga?

E. Škorić

U 16. kolu turske Super lige Fenerbahče je osvojio samo bod protiv Erzuruma (2:2).

Feneru je ovo bio direktan rival u borbi za opstanak, koliko god vam to bilo neobično čuti. Višestruki turski prvak je bio pretposljednji prije ovog duela, ali nije uspio da se iščupa iz opasne zone.

Erzurum je bio težak rival za Fener, a domaći su s novim trenerom Yanalom vjerovali da će konačno do pobjede. I bili su blizu, vodili su 2:0, pa 2:1, a u nadoknadi su ipak primili gol.

Ayew je u 18. minuti postigao gol za 1:0, da bi u 27. minuti iskusni stoper Škrtel glavom pogodio na ubačaj Valbuene iz kornera.

Erzurum našeg Ibrahima Šehića, a u čijem timu je danas igrao i bh. internacionalac Jasmin Šćuk, uspio je preko Bassana u 47. minuti da smanji na 2:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Strepili su domaći, a njihove strepnje bile su opravdane. Gosti u nadoknadi dolaze do 2:2, a strijelac je bio Thy koji je prethodno u 82. minuti ušao u igru.

Erzurum je na 16. mjestu s 15 bodova, Fener ostaje 17. sa isto toliko bodova, a iza njih je samo Rizespor s 12 bodova. Ima još jako puno do kraja sezone, ali Fener grca u dugovima, kriza je velika, možda doživimo nemoguće i ovaj velikan završi u nižem rangu...

Top Komentari

Heerceg
Erzurum je na 16. mjestu s 15 bodova, Fener ostaje 17. sa isto toliko bodova, a iza njih je samo Rizespor s 12 bodova... Ovdje jaran sto pise polupao loncice, kvalitetno :)
1 8
bosanac
Neće fener ispast ja vam kažem,uživo sam ih gledo u istanbulu i tek sam tad vidio kolika su ekipa
6 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi