Proslavljeni as kojeg dugo nema u reprezentaciji BiH potpisuje za Fenerbahce?

Ima ponude i iz najjače lige svijeta

Proslavljeni as kojeg dugo nema u reprezentaciji BiH potpisuje za Fenerbahce?

Admin Čaušević

Fenerbahce je doveo Edina Džeku, a novi dan donosi novu rundu špekulacija i mogući dolazak proslavljenog bh. reprezentativca u redove turskog velikana nakon neuspjelog pokušaja dovođenja Seada Kolašinaca. 

U novoj sezoni napada Fenerbahcea će zavisiti od Džeke, a odbrana bi se mogla osloniti na igračke kvalitete ni manje ni više nego Asmira Begovića.

Tokom sedmice je stigla zanimljiva vijest kako su istanbulski Kanarinci postigli dogovor sa Begovićem, međutim upitno je koliko ima istine u toj špekulaciji.

Bivši turski prvak je u potrazi za dobrim golmanom, a već mjesecima je na meti Dominik Livaković koji je ipak bliže transfer u neku od Liga petice.

Begoviću je istekao ugovor sa Evertonom i ima odriješene ruke da sam izabere gdje će nastaviti karijeru, a realnost je da bi to moglo biti prije u Premiershipu nego u turskoj Superligi.

Oglasi

Iako je praktično cijelu sezonu presjedio na klupi Begović još uvijek ima odličnu reputaciju u Engleskoj što govore i ponude tamošnjih klubova.

Vijesti sa Ostrva govore da 36-godišnjaka želi novopromovisani član Premiershipa i da su navodno pregovori u naprednoj fazi.

Nedavno se spominjala i opcija prelaska u QPR pa ostaje da se vidi kakvu odluku će donijeti čovjek kojeg u reprezentaciji BiH nema skoro tri godine, tačnije od oktobra 2020. godine.

Bilo je to u vrijeme kada je selektor bio Dušan Bajević, a Trebinjac je napustio reprezentativni kamp je napustio između utakmica Lige nacija protiv Nizozemske i Poljske.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U dosadašnjoj karijeri Begović je promijenio veliki broj klubova, ime je izgradio braneći za Stoke City, a bio je član velikana poput Chelseaja i Milana.

Inače, Fenerbahce je u proteklim sedmicama bio zainteresovan i za dovođenje Seada Kolašinca, u pregovoro je navodno bio uključen i Džeko, ali je lijevi bek na kraju odabrao Atalantu.

Top Komentari

Ende
Sto se za sehica rupu nije fener nikada zainteresovao...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti