Edin Džeko u Istanbulu zagrijao navijače Fenerbahčea - "Bosanci i Turci su braća, volimo se"

Bh. dijamant spreman za izazove

Edin Džeko u Istanbulu zagrijao navijače Fenerbahčea - "Bosanci i Turci su braća, volimo se"

Midhat Šljivak

Edin Džeko je ovog ljeta postao novi igrač turskog velikana Fenerbahčea. Iskusni 37-godišnji napadač potpisao je dvogodišnji ugovor s istanbulskim timom, te nakon iskustava u Češkoj, Njemačkoj, Engleskoj i Italiji, seli u Tursku. Džeko je istakao kako je veoma sretan i uzbuđen što je postao član velikog kluba.

Edin Džeko će biti glavna uzdanica turskog velikana Fenerbahčea u narednoj sezoni. Klub želi zaustaviti desetogodišnji post kada je titula prvaka u pitanju i angažovali su bh. napadača kako bi konačno uzeli trofej.

Bh. dijamant je spreman na izazove. Ističe kako je uzbuđen i sretan što je stigao u takav klub kao što je Fenerbahče.

"Uzbuđen sam i sretan što sam u Fenerbahčeu, ovoj predivnoj zajednici. Nadam se da ćemo zajedno napraviti velike stvari", rekao je Džeko za zvaničnu stranicu i dodaje:

"Znam dosta o Fenerbahčeu, ipak je to najveći turski klub. Ovdje su igrale legende bh. fudbala Elvir Bolić i Elvir Baljić. Fener je tim s brojnim trofejima i najveći u državi, zbog toga sam došao ovdje. Želim da osvajamo titule zajedno", istakao je Džeko.

Oglasi

Istanbul je bio izbor njega i supruge Amre. Zbog toga je odbio mnogo veću ponudu iz Saudijske Arabije.

"Osjećam se kao kod kuće iako ne pričam turski. Dočekan sam veoma lijepo. Razgovarao sam s trenerom, sjajna je osoba i rekao mi je šta očekuje od mene. Uvijek ću davati sve od sebe i uvijek se može biti bolji."

"Bosanci vole Turke, kao i Turci Bosance. Mi smo kao braća i zaista sam sretan što sam ovdje", istakao je Džeko i zaključio je:

"Znam kakva atmosfera vlada na stadionu i svi moramo zajedno ići ka cilju - od nas fudbaler, trenera, navijača, kompletne zajednice. U tako velikom klubu je to neophodno", poručio je Edin.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, bh. napadač je prethodne dvije godine nosio dres Intera, a ranije je nastupao za Romu, Manchester City, Wolfsburg, Usti, Teplice i Željezničar.

Top Komentari

Zubanovic
Edine volim te ko brata jer si moj Bosanac i moj Sarajlija a za turcima mi puca neka stvar,bliži mi je neko iz Hrvatske i Srbije nego neki turčin!
3 0
rabodimis
Pusti suplju Edine, mogao si i kod arapa radi para otic pa doc 1-2 sezone pomoc onom nesretnom zelji. Sta bezveze s*res, kakva crna braca. Cim vidis dodika, vucica i domaceg izdajnika bakira da im sa smijeskom na licu vire iz dupeta znaci da nam se nesto lose pise.. Ne vuci nas u rusiju 2 ako Boga znas.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi