Noć u Istanbulu mogla se pretvoriti u pakao: Kukavice za navijački svijet, ali za običnu raju heroji
Moglo je doći do pravog haosa

Navijači Fenera nisu došli na obračun

Noć u Istanbulu mogla se pretvoriti u pakao: Kukavice za navijački svijet, ali za običnu raju heroji

Midhat Šljivak

Rivalstvo između Fenerbahčea i Galatasaraya jedno je od najvećih u svijetu fudbala, pa nije nikakvo čudo što se navijači ovih timova ne vole. Protekle noći vatreni navijači Galate došli su ispred stadiona Fenera i pozvali su rivale da dođu. Nisu dobili odgovor.

Turski fudbal nalazi se u popriličnim problemima. Huliganstvo je posebna priča u svemu i utakmice u većini gradova su visokorizične.

Vatreni navijači ne miruju ni van terena. Organizuju se sačekuše, dogovaraju se obračuni, a sinoć se ispred stadiona Fenerbahčea odvijala zanimljiva scena.

Ispred stadiona su se pojavili navijači Galate. Uzeli su transparent velikog rivala, te su ih pozvali na dvoboj.

Međutim, odgovora nije bilo. Fenerovi 'huligani' odlučili su da ne dođu na megdan i u navijačkom svijetu su postali predmet ismijavanja.

Oglasi

"Zvali smo vas niste se pojavili. Sa sobom nosimo trofej", poruka je navijača Galate.

Naravno, za normalne ljude je sasvim odlična stvar što navijači Fenerbahčea nisu došli na obračun. Vjerovatno bi došlo do istinskog haosa.

Na kraju se sve ipak završilo mirno. Momci sa znakovima Galate su otišli kući s transparentom jedne od grupa navijača Fenera i ova grupa će se po navijačkom kodeksu ugasiti.

Podsjetimo, u turskom fudbalu u prethodnom periodu je zavladao potpuni haos. Krivci su navijači Trabzonspora.

Oglasi

Grupa huligana uletjela je na teren nakon meča između Trabzonspora i Fenera, napala je igrače tima iz Istanbula i došlo je do prave katastrofe na terenu.

Zbog ovog napada Trabzonspor će narednih šest utakmica igrati bez prisustva publike, a dobro su i prošli jer su mogli ostati i bez bodova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Što se tiče prvenstva Turske tamo se nastavlja obračun na terenu, pomalo i van njega, od strane Fenerbahčea i Galatasaraya. Za sada je Galata u prednosti.

Do kraja sezone bit će veoma vruće, kako na terenu, tako i na tribinama.

Oglasi

Najnovije vijesti