Nije dugo trebalo - Odgovor Galatasaraya na ludi plan Fenerbahčea "ugledao" svjetlo dana

Poznato šta će oni uraditi

Nije dugo trebalo - Odgovor Galatasaraya na ludi plan Fenerbahčea "ugledao" svjetlo dana

Esmer Oštraković

Finale Superkupa Turske između Fenerbahčea i Galatasaraya trebalo bi biti odigrano u nedjelju, ali kako stvari stoje bit će to novi skandal kada je riječ o fudbalu u ovoj zemlji.

Na početku sezone viđena je velika borba ova dva tima za titulu u domaćem prvenstvu, ali kako se kraj sezone bliži kraju tako i borba pada u drugi plan.

Iz dana u dan iz Istanbula stižu negativne vijesti kada je riječ o fudablu u Turskoj koji čini se polako dotiče svoje dno i pitanje je da li će uspjeti da ga podignu.

Fenerbahče se osjeća oštećenom strankom, a nakon utakmice u Trabzonu gdje su njegovi igrači napadnuti, predsjednik kluba Ali Koc najavio je istupanje iz lige.

Nakon svega što se desilo uprava Fenerbahčea je donijela šokantnu i veoma radikalnu odluku pred utakmicu protiv Galatasaraya u okviru finala Superkupa Turske.

Oglasi

Oni će sa svojom U19 ekipom igrati finale sa Galatom. No, to nije sve, otišli su korak dalje i osmislili plan kako da pokvare zabavu svojim rivalima.

Fenerbahče će na ovu utakmicu izaći sa devet u19 fudbalera, a to je naravno po pravilima minimalan broj igrača jedne ekipe koji mora početi utakmicu. Zabava kreće nakon toga.

Tri igrača će se zatim "prisilno povrijediti", te neće moći da nastave utakmicu i neće biti niko da ih zamijeni. Utakmica će zbog toga biti prekinuta i registrovana sa 3:0 za Galatasaray.

Odlučili su na zanimljiv način sabotirati utakmicu Superkupa, a uz to Turski fudbalski savez neće imati osnova da im oduzme bodove ili ih žestoko kazniti suspenzijama čelnika kluba.

Jako brzo su ove informacije stigle i do čelnika Galatasaraya koji su odlučili da odgovore svojim protivnicima.

Kako prenose mediji iz Turske uprava Galatasaraya donijela je odluku da će se njihova ekipa ponašati kao da je sve normalno i da im ne smeta eventualni plan Fenerbahčea. Osim toga igrači će imati normalne bonuse za finale Superkupa.

U prvenstvu Galatasaray je lider sa dva boda prednosti, iako se prava borba tek očekuje, a ko zna kako će se na kraju sve to završiti s obzirom na sva ova negativna dešavanja, loše sudijske odluke, navijačke ispade, brojne incidente...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi