Turci u šoku zbog bezobrazluka Saudijaca: Niko ne može da vjeruje šta se desilo na stadionu!

Počeli zajedno da skandiraju, a onda...

Turci u šoku zbog bezobrazluka Saudijaca: Niko ne može da vjeruje šta se desilo na stadionu!

Endin Čaušević

Finale turskog Superkupa između Fenerbahčea i Galatasarayja večeras najvjerovatnije neće biti odigrano u Riyadhu. Organizatori su zabranili da igrači ovih timova nose majice s likom Kemala Ataturka, a potom su na sramotan način ponizili i navijače ovih klubova koji isčekuju informacije da li će se meč uopšte igrati.

Mnogi su s nestrpljenjem čekali utakmicu najvećih turskih klubova i borbu za prvi ovosezonski trofej, ali kako stvari stoje od toga danas neće biti ništa.

Oba tima su i dalje u svojim hotelima i odbijaju da dođu na stadion, te se čini se sada čeka samo zvanična potvrda da je utakmica otkazana i da će biti odigrana u drugom terminu i na drugom mjestu.

Sve je počelo danas odlukom organizatora meča u Saudijskoj Arabiji da zabrane igračima Fenera i Galate da na teren izađu u majicama s likom Kemala Ataturka u znak 100. godišnjice od nastanka Turske.

Takva odluka šokirala je čelnike najvećih turskih klubova i oni su odmah poručili da se meč neće igrati ukoliko im se ne dozvoli da u tim majicama izađu na teren Al Nassrovog stadiona u Riyadhu.

Oglasi

Prema posljednjim informacijama organizatori ne žele da promijene odluku, a s druge strane Fener i Galata ne pristaju na nikakve kompromise i sve sluti da će se utakmica gotovo sigurno odgoditi.

Turci su užasnuti sramotnim potezom Saudijaca, ali to je ništa šta su navijači Fenera i Galate doživjeli na tribinama stadiona u Riyadhu.

Sve to je ujedinilo navijače ljutih rivala, a oni koji su ranije došli na meč počeli su da skandiraju: "Mi smo vojnici Mustafe Kemala Ataturka", no potez organizatora šokirao je navijače istanbulskih klubova, ali i cijelu tursku.

Oglasi

Kada su čuli da navijači Fenerbahčea i Galatasarayja skandiraju Ataturkovo ime pojačali su muziku na maksimum kako se oni ne bi čuli.

I turski novinari koji se nalaze u Riyadhu užasnuti su takvim potezom, ali i ponosni što čelnici Fenera i Galate ne daju pardona i što odbijaju da igraju utakmicu ukoliko se odluka oko majica ne promijeni.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Meč u Riyadhu je trebao da počne u 18:45 sati, ali jasno je da od toga nema ništa. Da li će se utakmica igrati ili ne trebalo bi uskoro biti poznato.

Top Komentari

Ajax11
Igraju tamo jer su im platili - znaci moras po njihovim prvilima da igraš .
0 2
Hanibal
Idioti su ovi Arabljani. Prodali su Palestinu na milost i nemilost koljacima da ih masakriraju. Daj Boze da arabljanski narod ustane i zbaci onu saku debelih klovnova koji samo guraju pare Americi da ih stiti na vlasti (A Amerika tim parama-oruzjem pomaze Izrael)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi