Užas igrača Fenera u 101. minuti, Kartal ga je htio odmah nokautirati, kamera sve snimila!

Nije mogao da vjeruje šta su uradili pred derbi godine

Užas igrača Fenera u 101. minuti, Kartal ga je htio odmah nokautirati, kamera sve snimila!

Endin Čaušević

Fenerbahče je sinoć uz dosta muke uspio da u gostima pobijedi Kayserispor sa 4:3 u meču 17. kola turske Superlige. Međutim, Ismail Kartal nije mogao biti zadovoljan zbog onoga što se desilo u sudijskoj nadoknadi, te je trener Fenerbahčea u potpunosti izgubio živce zbog poteza svojih igrača.

Iako se činilo da će Fener lagano da upiše tri boda jer je ovaj tim imao vodstva od 2:0 i 3:1 na kraju su strepili za tri boda jer se Kayseri nije tako lako predavao.

Junak Fenerbahčea sinoć je bio Michy Batshuayi koji je mijenjao povrijeđenog Edina Džeku i svoju šansu je itekako iskoristio. Belgijanac je zabio čak tri gola sinoć i najzaslužniji je što je Fener došao do pobjede.

Pored Batshuayija gol za goste iz Istanbula zabio je i Cengiz Under koji je također nakon dugo vremena ponovo zaigrao od prve minute.

No, pored teške pobjede od 4:3 trenera Ismaila Kartala iz takta izbacili su potezi igrača Fenerbahčea koji su mu otežali sve pred dvomeč protiv Galatasarayja koji očekuje Fener u narednim danima.

Oglasi

Naime, Fener će prvo u nedjelju dočekati Galatu u derbiju 18. kola Superlige, a nekoliko dana kasnije ovi timovi igraju meč finala Superkupa u Saudijskoj Arabiji.

Kartal je sinoć na kraju bio bijesan i to na Freda i Merta Yandasa koji će propustiti najveći turski derbi zbog crvenih kartona koje su dobili sinoć u sudijskoj nadoknadi.

Fred je dobio dva žuta u samo jednoj minuti zbog žestokih prigovora, te je morao u 98. minuti pod tuš. No, tu nije bio kraj drami jer je u 101. minuti za Fredom morao i Yandas zbog također crvenog kartona.

Yandas koji je ušao desetak minuta prije na teren je oba žuta dobio zbog prigovora, a to je Kartala u potpunosti iznerviralo. Trener Fenerbahčea izderao se na Yandasa dok je prolazio pored njega jer nije mogao da vjeruje šta je uradio, te se čak činilo da bi i fizički mogao da nasrne na njega, ali srećom nekako se iskontrolisao.

[twitter]https://twitter.com/anindagolg3/status/1737504757177098371[/twitter]

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Reakcija Kartala je jasna jer je ostao bez dvojice važnih veznjaka pred utakmicu prvog dijela sezone i svoje emocije turski stručnjak jednostavno nije mogao da sakrije.

Podsjećamo, utakmica između Fenerbahčea i Galatasarayja igra se u nedjelju s početkom u 17 sati.

Top Komentari

Delminium
Ovaj Mert Hakan je obična budala a Fred je po starom obiĉaju Brazilskih igrača dobio crveni pred praznike.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi