Spašeni dječak u dresu Fenera dobio video poziv kojem se ni u snu nije nadao

Pronađen u ruševinama nakon 119 sati

Spašeni dječak u dresu Fenera dobio video poziv kojem se ni u snu nije nadao

Edmir Škorić

Kamilcan Agdaš mladi je navijač Fenerbahčea koji je, na sreću, preživio veliku tursku tragediju. Dječak je pronađen u ruševinama nakon 119 sati i to u dresu svog omiljenog tima.

Agdaš je spavao u dresu voljenog Fenerbahčea, a njegov grad je tada pogodio užasan zemljotres. Nekoliko dana kasnije pronađen je, kada su mnogi već pomislili da i njega poput mnogih njegovih zemljaka čeka najgora moguća sudbina.

Nikom nije jasno kako je uspio da preživi, ali najvažnije da je sada dobro i da je zdrav. Naravno ubrzo je postao popularan i omiljen zbog dresa koji je imao na sebi i u kojem je čekao utakmicu protiv Konyaspor koja je trebala biti istog dana kada se dogodio zemljotres.

"Koji je danas dan?", bilo je prvo što je dječak pitao svoje spasioce.

U Feneru naravno žele da prirede doček na stadionu mladom navijaču, koji će sada urasti u srca svih iskrenih navijača velikana iz Istanbula.

Također je dobio priliku da video pozivom razgovara sa Ardom Gülerom, desetkom i kapitenom Fenerbahčea.

Oglasi

"Arda Güler brate, jako te volim. Nastavi spašavati naš Fenerbahče", poručio je navijač.

Arda Güler, koji je objavio video na svom nalogu na društvenim mrežama, imao je lijepu poruku za spašenog navijača.

"Moj lijepi brate, nisi odustao, uspio si, dao si nam nadu svojom borbom. Puno te volimo. Ja nadam se da ćemo se vidjeti licem u lice".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kapiten Fenera je dječaku obećao svoj dres i poziva ga naravno na utakmicu. Mladić je uporno ponavljao Güleru da mora da da sve ods ebe i da Fenerbahče bude ponovo prvak.

Fener je trenutno drugoplasirani tim turske Super lige sa 45 bodova, dok vodeći Galatasaray ima 54, ali i utakmicu manje. Prvenstvo u Turskoj trenutno je zaustavljeno zbog tragičnih dešavanja, a neki klubovi poput Hatayspora donijeli su odluku da istupe ove sezone iz takmičenja.

Top Komentari

Ado_GTI
Lijep gest fudbalera Frnerbašćea, pravi kapiten.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi