Bomba iz Turske - Mourinho preuzima Fenerbahče, već zna i koga će otjerati iz kluba
FOTO: EPA

Spremio je i listu sa pojačanjima

Bomba iz Turske - Mourinho preuzima Fenerbahče, već zna i koga će otjerati iz kluba

Esmer Oštraković

Jose Mourinho važi za jednog od najboljih trenera na svijetu, ali još uvijek nema klub. Naime, on je početkom godine dobio otkaz u Romi i od tada se nije skrasio u nekoj novo ekipi.

Povezivao se nakon toga Mourinho sa nekoliko klubova, ali još uvijek nije preuzeo vođenje niti jedne ekipe.

Vodio je sjajni Mourinho Romu do finala Konferencijske lige u 2022. godini, a kako stvari stoje stigla je nova ponuda za njega.

Naime, uskoro će biti održani izbori za novog predsjednika Fenerbahčea, a u borbu sa trenutnim predsjednikom upustiti će se Aziz Yildirim.

Zanimljivo je da obojica imaju istog kandidata za novog trenera, a radi se upravo o sjajnom stručnjaku iz Portugala i jednom od najboljih trenera na svijetu, Joseu Mourinhu.

Oglasi

Naime, kako tvrde mediji iz Turske i Koc, ai i Yildirim su već kontaktirali Mourinha, te su mu ponudili određene uslove za preuzimanje Fenerbahčea.

Navodno je Mourinho itekako zadovoljan ponudama koje je dobio od oba potencijalna predsjednika Fenerbahčea, te bi po svemu sudeći trebao postati novi trener ovog tima.

Osim toga, mediji iz ove zemlje prenose i to da je Mourinho već spremio spisak pojačanja koja želi dovesti, ali i da je već prekrižio neke igrače iz trenutkog sastava.

Oglasi

Dobio je Mourinho i zanimljivu ponudu Al Shababa

Kako prenose inostrani mediji čelnici ovog kluba na sve načine pokušavaju da nagovore Mourinha da prihvati ponudu i da dođe raditi u ovaj klub.

Bio bi to prvi potez Al Shababa u borbi sa Al Ittihadom, Al Ahlijem, Al Nassrom i Al Hilalom za sami vrh u Saudijskoj Arabiji.

"Ništa još nije završeno, ali on je prvi izbor čelnika Al Shababa", rekao je Ben Jacobs novinar koji tvrdi da bi Mourinho trebao u Saudijsku Arabiju.

Nedavno je i sam Portugalac rekao da želi da se vrati trenerskom poslu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Ne želim se odmarati, želim da radim", rekao je Mourinho, te je nastavio:

"Jedino ne želim pogriješiti. Moram čekati pravu ponudu, onu koja me motiviše. Ali, kada bi ona došla sutra, odma bih je prihvatio", kazao je Mourinho.

Top Komentari

Fele
Zar nije učio Njemački?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi