Fenerbahče napustio teren u finalu Superkupa!

Fenerbahče napustio teren u finalu Superkupa!

Edmir Škorić

Baš kao što se i najavljivalo, fudbaleri Fenerbahčea napustili su meč Superkupa Turske.

Fener je najavljivao da će izaći večeras sa juniorima i to je i napravio, ali su u drugoj minuti izašli s terena.

Galatasaray će tako doći bez borbe do novog trofeja, dok će Fenerbahče biti žestoko kažnjen od strane Turskog fudbalskog saveza.

Mauro Icardi je u 50. sekundi postigao gol za Galatu, ali su onda igrači Fenerbahčea, juniori koji su neočekivano 'gurnuti u vatru', na nagovor klupe napustili teren.

Da cirkus bude još veći, potom su meč nastavili prvotimci Galatasarayja koji igraju protiv rezervi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo da su u Fenerbahčeu tražili od Saveza da odgodi ovu utakmicu zbog prenatrpanog rasporeda jer igraju i u Konferencijskoj ligi, a također su zahtijevali i strane sudije, no sve to je odbijeno i stoga su odlučili da bojkotuju ovaj meč.

Prethodno je turski Superkup trebao da bude odigran krajem prošle godine u Saudijskoj Arabiji, ali iz dobro poznatih razloga se nije odigrao.

Top Komentari

Mel_Glupsonn
Vico ih nagovorio..đeko vicina kuja
3 3
Koljicfan
Tako se radi ako hoces protiv saveza... Svaka cast
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi