Fenerbahce spremio tri scenarija za Superkup: Golobradi mladići idu u vatru, platiće skupu cijenu

Seniori na odmoru

Fenerbahce spremio tri scenarija za Superkup: Golobradi mladići idu u vatru, platiće skupu cijenu

Admin Čaušević

Iz određenog revolta prema FS Turske Fenerbahce je odlučio da utakmicu Superkupa protiv Gatasaraya ne igra sa prvim timom već sa U19 selekcijom što je nezapamćeno u turskom, ali i generalno evropskom fudbalu. Tako će omladinci slavnog kluba iz Istanbula odigrati dva susreta za dan i u avionu provesti nekoliko sati i to u samo jednom smjeru.

Susret je na programu u nedjelju od 20:30 po centralnoevropskom vremenu, a turski mediji su se od jutarnjih sati raspisali o mogućim scenarijima koje je pripremio Fenerbahce.

"To neće biti meč od 90 minuta", poručio je potpredsjednik Fenerbahcea Erol Bilecik te tako zapalio plamen. Turski mediji sada donose i tri moguća scenarija šta planira uraditi Fenerbahce.

Prvi scenarij je da će na teren izaći devet juniora Fenerbahcea, poslije čega će trojica igrača napustiti meč jedan za drugim ili istovremeno. Ekipa će na terenu ostati sa manje od sedam igrača i sudija će morati prekinuti meč.

Drugi scenarij je da će juniori namjerno provocirati sudiju, apladiranjem ili dobacivanjem. Počeli bi dobijati kartone zbog učestalih protesta i na taj način bi utakmicu bilo nemoguće nastaviti.

Treća opcija bi bila da juniori Fenerbahcea stupe na teren i napuste igru odmah poslije početnog udarca te tako izgube susret službenim rezultatom 3:0.

Oglasi

Možda bi na ovaj način juniori Fenerbahcea na jedan dan postali heroji u očima velikog broja pristalica istanbulskih Kanarinaca, ali na duže staze bi platili skupu cijenu.

Hoće li juniori Fenerbahcea žrtvovati vlastite karijere radi klupskog interesa?

Svjesno dobijanje crvenog kartona, namjerno napuštanje terena ili eventualno simuliranje povrede je sve osim pozitivan primjer za nekog sportistu koje na početku karijere i sigurno će sa sobom ponijeti određenu etiketu.

Također moglo bi se desiti da i FS Turske iz neke vrste odmazde prestane upućivati pozive juniorima Fenerbahcea u omladinske selekcije.

Da stvar bude gora za omladince Fenerbahcea oni će danas u 13 sati igrati utakmicu elitne omladinske lige u Turskoj protiv Girenspura, poslije ćega će odmah sjesti u avion i zaputiti se Sanliufru, grad koji se nalazi na samom istoku Turske.

Fenerbahce je u svojevrsnom ratu sa FS Turske, ali se postavlja pitanje da li je ispravan potez koristiti golobrade mladiće za ostvarivanje klupskih interesa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Razmišljali su u istanbulskom velikanu i odstupanju iz Superlige, ali su konačnu odluku prolongirali za ljeto.

Podsjećanja radi, utakmica Superkupa Fenerbahce - Galatasaray se trebala igrati još u decembru. Saudijci nisu dozvolili da igrači dva kluba nose majice sa likom Kemala Ataturka pa je susret odgođen.

Top Komentari

kikelia69
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 1
Buzim83
Iste p ko Sarajevo,ovi u 93 min prekinuli,ovi znaju da je Galata bolja i da će ih ubiti i ovako pokazuju nemoć
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi