Kad zagusti, na teren pošalji Edina Džeku: Fenerbahče osigurao evropsko proljeće, dva gola Dijamanta
Edin Džeko postigao je nova dva gola za Fenerbahče i zaslužan je za evropsko proljeće ovog tima.

Konferencijska liga

Kad zagusti, na teren pošalji Edina Džeku: Fenerbahče osigurao evropsko proljeće, dva gola Dijamanta

E. Ganibegović

Fenerbahče je osigurao evropsko proljeće. U tome je turskom velikanu s nova dva pogotka pomogao Edin Džeko.

Uoči večerašnjeg, 6. kola Konferencijske lige, postojala je da mogućnost da Fenerbahče ispadne iz Evrope ako ne pobijedi Spartak, no slavio je 4:0 i plasirao se dalje.

Prvu veliku šansu imao je Edin Džeko. U 23. minuti njegov udarac brani Takac, da bi samo četiri minute kasnije Dijamant s peterca promašio cijeli gol.

Kadioglu je doveo domaći tim u vodstvo u 36. minuti, imao je Fener do kraja poluvremena još dvije dobre šanse, no ostalo je 1:0.

Andrej Đurić pravi penal na otvaranju drugog dijela, promašuje ga Dušan Tadić, no autogol za 2:0 postiže Dominik Takac.

Stativu je Edin Džeko pogodio u 60. minuti, odbija se lopta do Tadića, pa ponovo do Džeke koji pogađa za 3:0.

Oglasi

Samo minut kasnije Dijamant je postigao još jedan gol i postavio konačan rezultat.

Večeras je Edin Džeko igrao do 74. minute. Ovo su mu bili prvi golovi u grupnoj fazi, nakon dva koja je postigao i u pretkolima. Nije nijednu utakmicu u grupi igrao od početka, sve dok Feneru nije zagustilo i onda je pokazao da je pravo rješenje za ovaj tim.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Na žalost po Fener, Ludogorets je u Bugarskoj slavio protiv Norfsjaellanda i preuzeo vrh te otišao u osminu finala, dok je Fener s drugog mjesta obezbijedio šesnaestinu finala.

Konferencijska liga, 6. kolo:

Fenerbahče - Spartak Trnava 4:0 (Kadioglu 36', Takac 48' (AG); Džeko 60', 61')

Top Komentari

Mad_max
Na koji nacin je Ludogorets prvi, vidio sam i na rezultatima, izgleda da su i tamo glupi ko i vi, a izgleda i UEFA. Gol u gostima se vise ne vazi dakle Fener dobio 3:1 i izgubio 2:0 znavi isti medjusobni, dok je gol razlika na strani Fenera? Je l' mi neko moze pojasniti??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi