Na stolu je bila avionska karta i hrpa novca, ali Džeko nije htio ni čuti: "Idi i završi Fenerbahče"
Bh. dijamant će nakon Češke, Njemačke, Engleske i Italije zaigrati u Turskoj

Turci oduševljeni onim što je Dijamant napravio

Na stolu je bila avionska karta i hrpa novca, ali Džeko nije htio ni čuti: "Idi i završi Fenerbahče"

Midhat Šljivak

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (37) potpisao je dvogodišnji ugovor s turskim velikanom Fenerbahčeom. Bh. dijamant je pristao na platu od 4.2 miliona eura plus bonuse, odbio je nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije i svim silama je želio potpisati za tim iz Istanbula.

Edin Džeko karijeru nastavlja u Turskoj. Bh. napadač potpisao je dvogodišnji ugovor s Fenerbahčeom koji će mu donijeti nešto više od četiri miliona eura po sezoni uz dodatne bonuse.

Džeki novac u ovom slučajnu nije bio bitan. Dokaz tome je činjenica da je na stolu imao avionsku kartu za Saudijsku Arabiju i ponudu od 30 miliona eura, ali je tu ponudu odbio.

Porodica mu je bila na prvom mjestu. Smatrao je da su Istanbul i Turska bez obzira na novac iz Saudijske Arabije idealni za početak novog života i zbog toga je odabrao Fenerbahče.

Džeko se samo jednom našao s predsjednikom kluba Alijem Kočom. Tu je pokazao kakav je čovjek.

Oglasi

"Najvažniji mi je projekat. Želim osvojiti trofeje, a o ostalom možete pregovarati s mojim menadžerom", rekao je Džeko prvom čovjeku Fenerbahčea, a turski mediji pišu da je i menadžeru Alessandru Lucciju Edin poručio.

"Idi na sastanak i ne odustaj od pregovora. Želim igrati za Fenerbahče."

Posao je ubrzo završen. Edin je potpisao ugovor i sretan je što će nositi dres istanbulskog velikana.

"Znao sam da je Fenerbahče veliki klub i za ovo kratko vrijeme sam shvatio da sam donio pravu odluku. Jedva čekam da izađem na teren", rekao je Džeko i dodao je:

Oglasi

"Sretan sam i ponosam što sam dio veličanstvene porodice zvane Fenerbahče. Obećavam navijačima da ću dati sve od sebe na svakoj utakmici i treningu", istakao je Edin.

Koliko će Džeko dobiti za 15, a koliko za 25 golova? I svaki trofej donosi masnu zaradu

Džeko je jučer ujutro doputovao u Istanbul i tokom dana stigal je zvanična potvrda transfera koji se najavljivao nekoliko sedmica.

37-godišnji napadač odlučio je da prihvati poziv iz Turske i da ovom velikanu pokuša da donese toliko željenu titulu prvaka Turske. Njegova prva izjava oduševila je sve navijače slavnog kluba.

Prema pisanju turskih medija, Edin je dobio gotovo devet miliona eura za dvije godine ugovora s Fenerom, ali i pet miliona eura za potpis.

Osim toga, tu su i razni bonusi. Ukoliko zabije 15 golova u prvoj sezoni, dobit će 500.000 eura. Za 25 i više datih golova, reprezentativac BiH zaradiće dodatnih milion eura. U slučaju da Fener osvoji prvenstvo, Edin također dobija milion, a milion eura sljeduje ga i za osvajanje Kupa Turske.

Oglasi

Dakle, bude li Edin efikasan u prvoj sezoni i osvoji s Fenerom trofeje, na njegov račun sjest će još nekoliko miliona eura uz ono što mu je Fener dao za sam potpis i na osnovu dvogodišnjeg ugovora.

Iako to svakako nije zanemariv faktor, jasno je da je Džeko izabrao Istanbul iz nekoliko razloga. Uostalom, njegova porodica je inzistirala na ostanku u Evropi iako se kao i većina mogao zaputiti na neku egzotičnu destinaciju i zaigrati manje profesionalan nogomet za mnogo više novca.

Nekadašnji napadač Manchester Cityja, Wolfsburga, Rome i Intera zadužio je broj 9, koji je prethodno nosio Diego Rossi.

Džeku prvi takmičarski nastupi za Fenerbahče očekuju krajem jula i to u drugom pretkolu Konferencijske lige. Turski klub će igrati protiv boljeg iz duela La Fiorita 1967 (San Marino) - Zimbru Chisinau (Moldavija).

Top Komentari

komentator1
Hahahahahahahahaahhahahahahahaa
1 0
Vrbaski
Prijelomna vijest; "Fener mijenja ime u Klocspor."
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi