Kad neko zna jednom, zna uvijek: Džeko zabio prvijenac u dresu Fenerbahcea i to na svoj način!

Na prijateljskom meču protiv Neftchija

Kad neko zna jednom, zna uvijek: Džeko zabio prvijenac u dresu Fenerbahcea i to na svoj način!

Admin Čaušević

Edin Džeko je zabio prvijenac u dresu Fenerbahcea i to u prijateljskom duelu protiv Nefthcija na turniru u Rusiji.

Džeko koji je odmah promovisan za kapitena Fenera je zabio u svom stilu - glavom. 

Nakon ubačaja sa lijeve strane Dijamant se našao sam u petercu i rutinski je pogodio. 

Bila je to situacija iz koje kapiten bh. reprezentacije ne promašuje i bez problema je zatresao mrežu.

Ubrzo nakon gola Džeko je izašao iz igre, a dok je bio na terenu pružio je sasvim solidnu partiju.

Oglasi

Inače, za Džeku je ovo bio drugi meč u Rusiji za Fenerbahce nakon što je prije nekoliko dana igrao protiv Crvene zvezde.

Interesantno da se prije same utakmice sa Beograđanima sreo lice u licem sa Aleksandrom Dragovićem s kojim je 2015. godine imao sada već čuveni sukob na utakmici Austrije i Bosne i Hercegovine.

Ovaj put situacija je bila mnogo drugačija za razliku od tadašnje utakmice kada je Džeko za vrat uhvatio Dragovića zbog psovanja Muhamedu Bešiću.

Kao kapiteni Fenerbahca i Crvene zvezde Džeko i Dragović su se čvrsto rukovali, a zatim je uslijedila i zajednička fotografija te na terenu između njih nije bilo zle krvi.

Paralelno sa utakmicom protiv Neftchija stigla je i vijest da je Fenerbahce na korak od dovođenja Dominika Livakovića, a Dinamo će na ime odštete dobiti 9 miliona plus milion bonusa.

Fener osim u domaćim takmičenjima u novoj sezoni čekaju i nastupi u Konferencijskoj ligi, a dovođenjem Džeke i Livakovića su pokazali da će imati vrlo visoke ambicije. 

Top Komentari

Amaru
Novinar dozivio erakciju na klocka
1 0
SamoSiroki
To kapetane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi