Nije mogao ni sanjati bolji debi: Džeko zabio gol i upisao dvije asistencije u pobjedi Fenerbahčea!

Lagano se obračunali protiv Moldavaca

Nije mogao ni sanjati bolji debi: Džeko zabio gol i upisao dvije asistencije u pobjedi Fenerbahčea!

Endin Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea večeras su na svom terenu deklasirali moldavski Zimbru sa 5:0 u prvom meču drugog pretkola Konferencijske lige, a debi iz snova za turskog velikana imao je naš Edin Džeko.

Džeko je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor s Fenerom u koji je stigao kao slobodan igrač iz Intera, a već večeras Dijamant je pokazao da će biti ogromno pojačanje.

Fenerbahče je furiozno krenuo od prve minute i zaprijetio je preko Tadića na samom otvaranju meča, ali je golman Zimbrua to uspio da odbrani. No, spasa za moldavski klub nije bilo u nastavku utakmice.

Već u 11. minuti utakmice turski klub je poveo sa 1:0 kada je Kadioglu zabio spektakularan pogodak nakon što mu je asistirao Dušan Tadić.

Da će imati fenomenalnu noć Edin Džeko je najavio samo tri minute kasnije. Dijamant je upisao prvu asistenciju večeras kada je sjajno uposlio Kenta koji matira golmana Zimbrua za 2:0.

Oglasi

Fener je do kraja prvog poluvremena imao nekoliko šansu da uveća prednost, a u prilikama je bio i Džeko, no ostalo je 2:0.

Međutim, Džeko je fantastičnu noć u debiju za Fenerbahče krunisao u drugom poluvremenu.

Iskusni bh. napadač prvo je u 61. minuti uspio da na asistanciju Yandasa pogodi za 3:0, ali to od Džeke nije bilo sve.

Oglasi

Samo dvije minute kasnije Džeko je fantastično asistirao za Szymanskog koji pogađa za 4:0, dok je za našeg reprezentativca ovo bila druga asistencija večeras.

[twitter]https://twitter.com/TekYolFener/status/1684284147747942400[/twitter]

Do kraja utakmice Fenerbahče dolazi i do petog fola. U 88. minuti za konačnih 5:0 pogodio je još jedan novajlija, a to je Joshua King koji je nedavno pojačao redove turskog velikana.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Džeko je s terena izašao u 84. minuti meča kada je dobio velike ovacije, a umjesto njega na teren je ušao Michy Batshuayi.

Revanš utakmica ovih timova igra se iduće sedmice, no već sada je jasno da je Fener jednom nogom u trećem pretkolu Konferencijske lige.

Top Komentari

user1600442593
Jel' može još 5 objava za Džeku????
1 0
Krajinausrcu73
Stara mašina...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi