Drama u Istanbulu: Stigao je "novi krojač Fenerove sudbine", navijač ga ugledao i pao u nesvijest

Nasljednik Alija Koca

Drama u Istanbulu: Stigao je "novi krojač Fenerove sudbine", navijač ga ugledao i pao u nesvijest

Edmir Škorić

U hijerarhiji Fenerbahčea moglo bi doći ubrzo do promjena, nakon što je klub pod aktuelnim predsjednikom Alijom Kocom osvojio samo jedan trofej u šest godina.

Ali Koc je u Fenerbahče ljetos doveo brojne zvijezde poput Edina Džeke, Dominika Livakovića, Dušana Tadića, Freda, Cengiza Unedra, zimus i Radeta Krunića te Leonarda Bonuccija, ali očito je sve uzalud.

Fener je ostao bez ijednog trofeja. Jedino još teoretski može da se nada tituli u Superligi, ali teško da može da nadoknadi -6 u odnosu na Galatasaray dva kola do kraja, a osim toga, žuto-plavi gostuju gradskom rivalu za vikend.

Ali Koc je učinio sve da napravi Fener moćnim i da ga vrati na staze stare slave, ali u proteklih šest godina ovaj tim je osvojio samo jednom Kup Turske.

Stoga, vrlo je moguće da dođe do promjene na vrhu. Aziz Yildrim se ponovo kandidtovao za predsjednika Fenerbahčea i uveliko traje njegova kampanja, a danas je odlučio održati zvaničnu press konferenciju sa nekim važnim obavijestima.

Oglasi

Yildrim je u velikoj pratnji stigao u hotel Wyndham, a ogroman broj navijača ga je dočekao na ulazu. U jednom trenutku, što je i kamerom zabilježeno, izvjesni Fenerov navijač Rambo Okan pao je u nesvijest. Nije poznato da li se radi o stvarnom incidentu ili nekoj vrsti glume starijeg muškarca u dresu turskog kluba.

Jučer, nakon što je Ali Koc ponovo istakao svoju kandidaturu za predsjednika, bivši predsjednik Fenerbahčea Aziz Yıldırım najavio je da će održati press konferenciju i da je spreman preuzeti klub.

On sa mnogo ambicija želi da uđe u klub i već je najavio da je razgovarao sa Joseom Mourinhom te da je spreman imenovati slavnog Portugalca za trener ako dobije povjerenje.

Mnogo je turbulentnih stvari u i oko Fenera tokom sezone, iako je sam početak bio kao iz snova. Pod palicom trenera Ismaila Kartala, Fener je bio nezaustavljiv, imao 10 od 10 u ligi, ali s vremenom je forma padala, a rezultati bili mnogo slabiji.

Oglasi

Džeko je sa 24 gola prvi strijelac tima, 20 ih je dao u ligi, a po nekim izvještajima, sprema se njegov odlazak i navodno je bh. fudbaler odlučan prihvatiti bogatu ponudu saudijskog Al Hilala.

U međuvremenu, postalo je poznato da Džeke nema na spisku za junske prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za SportSport je iz izvora bliskih Savezu neslužbeno potvrđeno da je u dogovoru s Barbarezom odlučeno da kapiten bh. reprezentacije propusti dvije naredne utakmice.

Međutim, ono što može da raduje jeste očito činjenica da se Džeko još uvijek neće opraštati od reprezentacije BiH, te bi na raspolaganju Barbarezu naš najbolji fudbaler trebao biti za mečeve Lige nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi