Šokirao svijet grimasama pred kamerama u Tirani, pa jutros saznao užasne vijesti

Santos se nije proslavio

Šokirao svijet grimasama pred kamerama u Tirani, pa jutros saznao užasne vijesti

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Fernando Santos sinoć je svojim reakcijama na press konferenciji nakon utakmice Albanija - Poljska šokirao fudbalski svijet nakon poraza njegovog tima, no sada je to palo u drugi plan jer su Poljaci donijeli neočekivanu odluku.

Poljska je sinoć doživjela poraz na gostovanju kod selekcije Albanije sa 2:0 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a glavna tema javnosti je iskusni Santos zbog svojih reakcija na press konferenciji.

Portugalski stručnjak je čudnim reakcijama na pressu zaintrigirao javnost jer su se mnogi zapitali šta se dešava i zbog čega Santos pravi takve grimase.

Međutim, sve to ubrzo je palo u drugi plan nakon što je samo dan kasnije selektor Poljske saznao srceparajuće vijesti.

Oglasi

Naime, mediji u Poljskoj objavili su da je Santos dobio otkaz nakon sinoćnjeg poraza od Albanije i da čelnici tamošnjeg Saveza jednostavno nisu mogli preći preko toga, te su mu saopštili da više neće biti selektor tog tima.

Sada se očekuje samo zvanična potvrda FS Poljske da Santos više nije trener ovog tima jer su svi ugledni mediji u toj zemlji već objavili te informacije.

Santos je na klupi reprezentacije Poljske proveo svega osam mjeseci jer je na tu funkciju dovedem krajem januara ove godine.

Na klupi Poljske iskusni trener upisao je šest utakmica, a ova selekcija ima polovičan uspjeh sa tri pobjede i isto toliko poraza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Poljaci su nakon pet odigranih mečeva u kvalifikacijama tek četvrti sa šest bodova u grupi u kojoj je lider Albanija s 10 bodova, a zatim slijede Češka i Moldavija koji imaju sa po osam bodova. Posljednja je ekipa Farskih Ostrva s jednim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi