Nevjerovatni potezi poljskog selektora Fernanda Santosa na press konferenciji u Tirani

Djelovao je izgubljeno

Nevjerovatni potezi poljskog selektora Fernanda Santosa na press konferenciji u Tirani

Edmir Škorić

Poljska sutra uveče u Tirani igra protiv Albanije meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a dan ranije održana je uobičajena press konferencija.

Selektor Poljske viđen je nervozan na konferenciji za novinare, a zaključak prisutnih novinara je da ga je jednostavno briga za sve. Razlog? Navodno mu se bliži otkaz, a toga je i sam svjestan.

Santos je sve vrijeme pravio čudne grimas. U nekim slučajevima stavio je ruku na glavu, u drugima bi zatvorio oči, često gledao na sat i pitao zvaničnika poljskog nogometnog saveza kada će se završiti konferencija koja ga je opterećivala.

To nije bilo sve. Santos u jednom trenutku zaboravi gdje je bio i briše nos svojom majicom, što je zapravo neetično ne samo na televiziji i na konferenciji za novinare, već je prije svega u pitanju oprema reprezentacije koju predstavlja.

[twitter]https://twitter.com/cashmoons/status/1700540441811189904[/twitter]

Oglasi

Očigledno Santos ima neprospavane noći i dao bi sve od sebe da danas ne bude selektor Poljske. Albanija bi mogla biti njegova presudna tačka.

Poljaci sa šest bodova iz četiri utakmice ne mogu da budu zadovoljni, ali i dalje imaju šansu da se plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Mada, bez obzira na rezultate, pod Santosovim vodstvom Poljska izgleda zaista loše, a prije nekoliko dana je jako teško došla do pobjede nad Farskim otocima na svom terenu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Bilo je 2:0, ali tek u 73. minuti iz penala je Lewandowski uspio da savlada golmana amaterske selekcije, da bi napadač Barcelone 10 minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Lider u grupi E nakon četiri kola je Češka sa osam bodova, Albanija ima sedam, Poljska šest, Moldavija pet, a na dnu su Farski otoci sa samo jednim bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi