Ferrero: Nisu igrači mašine da ih gasite i palite kada poželite

Prvi čovjek Sampdorije apeluje na pronalazak zajedničke strategije

Ferrero: Nisu igrači mašine da ih gasite i palite kada poželite

Italija je i dalje u teškoj situaciji zbog pandemije novog koronavirusa. Međutim, ne prestaje se razgovarati o mogućem nastavku takmičenja u tamošnjoj Seriji A.

UEFA je tako na jučerašnjem sastanku istakla da su lige petice (među koje spada i Serija A) i Liga prvaka prioritet. Međutim, sve je više onih koji vjeruju da se fudbal ove sezone više ne treba igrati.

Debati o mogućem nastavku takmičenja sada se priključio i gazda Sampdorije Massimo Ferrero.

Pomenuti klub iz Đenove je prošao kroz posebno težak period zbog više potvrđenih slučajeva zaraze novim koronavirusom u svojim redovima. Međutim, iz Sampdorije su odlučili prestati izdavati javna saopštenja po pitanju zdravstvenog stanja svojih članova kako bi se izbjeglo izazivanje panike.

"Na početku niko nije davao previše značaja ovog nevidljivom i suptilnom neprijatelju. Ja sam međutim uvijek govorio da će sve promijeniti. Danas smo svi u svojim kućama, poštujemo praile... Nastavlja se bombardovaje lošim vijestima, ali ljudima je dosta toga", izjavio je Ferrero za Secolo XIX, pa nastavio:

"Bilo bi korisno, ponavljam - korisno, razumjeti da je došlo vrijeme da napravimo velike reforme u cilju promjena u našojh državi."

Italijanski fudbalski savez i organizacija lige raspravljaju o različitim hipotezama za nastavak takmičenja u Seriji A. Ferreru međutim smeta što svi predsjednici klubova trenutno zastupaju svoja individualna stajališta umjesto da osmisle zajedničku strategiju.

"Ova dramatična situacija mora proizvesti konstruktivnost. Klubovi Serije A su pomalo poput onih koji donose odluke u fudbalu. Troše sate na video sastanke, umjesto da riješe problem i pronađu zajedničku strategiju", izjavio je Ferrero, pa nastavio:

"Umjesto da se pronađe zajednička strategija, svi izlažu svoje probleme i stavove: Želimo igrati za Scudetto; Ne želimo ići u Seriju B. Razmijete? Govori se o igranju, razumijete li to? Stalno o igranju."

Breathe in, breathe out.🧘‍♂️ Stay active🏃🏻‍♂️ #stayhomesavelives

Posted by Cristiano Ronaldo on Wednesday, April 1, 2020
Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zamislite slučaj Manola Gabbiadinija koji je bio pozitivan na koronavirus i koji se u međuvremenu oporavio. I ja mu trebam reći da će se možda vratiti na teren u maju da igra. Nije on mašina da ga ugasite i ponovo palite. Gdje bi njegove misli bile? I ko bi došao na stadion? Ljudi? Kako? Možda sa maskama...", izjavio je Ferrero, pa zaključio:

"Razgovarajmo jedni sa drugima. Suočimo se sa ovim trenutkom pametno i dostojanstveno".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije