Ferrero: Priznajmo, sezona je završena...
Foto: EPA

Predsjednik Sampdorije je izričit

Ferrero: Priznajmo, sezona je završena...

Predsjednik Sampdorije Massimo Ferrero insistira na tome da se takmičenje u Seriji A ne nastavi.

Poznato je kako Italija ima najviše mrtvih od koronavirusa i da je u Evropi žarište epidemije, no kako je posljednjih dana u silaznoj putanji, već se raspravlja o tome kada bi se moglo započeti s treninzima i utakmicama.

Trenutno prevladavaju isključivo interesi najvećih klubova koji najviše gube ako se prekinuta sezona ne nastavi, dok su, primjerice, u Sampdoriji zagovornici drugačijeg pristupa fudbalu.

Na razum poziva i predsjednik ovog kluba Massimo Ferrero.

"Moramo da se organizujemo i da priznamo da je sezona završena", izjavio je Ferrero za italijanske medije, pa zatim dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To kažem teška srca jer želim da se nastavi, ali samo kada budem mogao da vidim naše navijače na stadionu. Duša me voli kada sam vidio meč Sampdoria - Verona bez gledalaca. Kako uopšte možete da slavite u tom slučaju? Šta je fudbal bez navijača", pita se Ferrero.

U ovom trenutku Sampdoria se nalazi na 16. poziciji u Seriji A sa 26 osvojenih bodova.

Top Komentari

Dtox
Izlizana floskula sta je fudbal bez navijaca sto u prevodu znaci nema navijaca manje para.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi