"Fudbal bez navijača je smrt, ali prihvatit ćemo tu opciju"

Claudio Ranieri poručuje

"Fudbal bez navijača je smrt, ali prihvatit ćemo tu opciju"

Trener Sampdorije Claudio Ranieri iznio je za italijanske medije svoje viđenje trenutne situacije u Seriji A i planovima za nastavak iste.

Italijanski fudbalski savez na sve načine pokušava smisliti kako bi se Seria A mogla privesti kraju uprkos pandemiji koronavirusa koja još uvijek hara Apeninima.

Postoji nekoliko načina da se to ostvari, ali za sada su sve to samo ideje i teško je i jednu sprovesti u djelo dok svakodnevno od virusa Covid-19 umire više stotina ljudi.

Ranieriju se većina opcija za sada ne sviđa, ali poručuje da će onu bez navijača ipak prihvatiti iako je 'fudbal bez navijača smrt'.

"Priča se da će se utakmice igrati na neutralnim terenima kako bi se neki regioni isključili. Sa tim nisam saglasan - ili će nastaviti svi ili neće niko. Mogućnost je da se igra pred praznim tribinama, ali to nije fudbal, već smrt. Međutim, ako je to jedina opcija da ponovo igramo, prihvatićemo", kaže iskusni trener.

Osvrnuo se i na same igrača, njihovo zdravlje te fizičku spremu.

"Oni nisu mašine. Ne možete samo da ih isključite, pa uključite. Biće potrebno vrijeme da se vrate u takmičarsku formu. Kada nastavimo da igramo, oni koji su bili zaraženi virusom će se osjećati slabo na prvim treninzima".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dodao je da jedva čeka povratak na stadion, ali da su u ovom trenutku bitniji ljudski životi.

Sampdoria se prije prekida šampionata nalazila na 16. poziciji sa bodom više od opasne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti