Zidane ga je htio u Realu, klauzula je 100 miliona eura, a sada dolazi u Hrvatsku

Pojačanje za tim iz 1. HNL

Zidane ga je htio u Realu, klauzula je 100 miliona eura, a sada dolazi u Hrvatsku

Eldar Ganibegović

Francisco Reis Ferreira, poznatiji kao Ferro, pojačat će Osijek.

Naime, klub koji s klupe predvodi Nenad Bjelica na pragu je da ga dovede na posudbu na jednu i po godinu s pravom otkupa.

"S Benficom je praktično sve dogovoreno. Odluka je sada na samom igraču. Osim naše, ima ponude iz Rusije, Turske i MLS-a. Stekao sam dojam da bi ga Benfica najradnije pustila kod nas. Opcija je jednoipogodišnja posudba s pravom otkupa po visokoj cijeni", rekao je Bjelica za Glas Slavonije.

Podsjetimo, u ljeto 2020. godine ovaj fudbaler se povezivao s Real Madridom, ali nakon što je Kraljevski klub saznao da mu je otkupna klauzula 100 miliona eura, odustao je od posla. Također, u svojim redovima htio ga je vidjeti i Juventus.

Stoper je odigrao samo dvije utakmice za Benficu ove sezone, a nakon što se ljetos vratio s posudbe iz Valencije gdje je proveo pola sezone. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

On je bivši mladi reprezentativac Portugala, a još uvijek nije upisao niti jedan nastup za A selekciju svoje zemlje. 

S Benficom je jednom bio prvak Portugala i osvojio Superkup te zemlje, a vidjet ćemo šta će, ukoliko stigne, napraviti u komšijskoj nam Hrvatskoj.

Top Komentari

Klicko
Pa Osijek je svakako veci klub od penal madrida.Ne vidim nista lose ovdje
0 7
Zoilomas
Dobro nam dosao
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi