Nezaboravna fešta Slovaka u sarajevskom hotelu trajala do pola šest ujutro

Znali su se proveseliti

Nezaboravna fešta Slovaka u sarajevskom hotelu trajala do pola šest ujutro

Adnan Beganović

Nakon sinoćnje pobjede nad Bosnom i Hercegovinom, fudbalski reprezentativci Slovačke su zajedno sa delegacijom ove reprezentacije feštali u sarajevskom hotelu. Malo se jelo, malo i pilo, a puno pjevalo. Znali su Slovaci proslaviti plasman na Evropsko prvenstvo.

Fudbalska reprezentacija Slovačke u Zenici je sinoć savladala Bosnu i Hercegovinu te je tako pobjedom završila kvalifikacije u kojima su zauzeli 2. mjesto i plasirali su se na Evropsko prvenstvo.

Iako su kolo ranije Slovaci osigurali plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontineta u Zenici se sinoć nisu opuštali, te su uspjeli savladati oslabljeni tim Bosne i Hercegovine (2:1).

No, ako opuštanja nije bilo tokom utakmice, reprezentativci Slovačke, kao i njihova delegacija u kojoj su bili i prvi čovjek tamošnjeg saveza Jan Kovačik i potpredjednik Karol Belanik, znali su se opustiti tokom "trećeg poluvremena".

Odmah nakon što so odradili sve svoje obaveze nakon utakmice, Slovaci su se zaputili u Sarajevo gdje su u jednom hotelu bili smješteni, a tamo ih je dočekao bosanskohercegovački menadžer Edvin Kurtagić, koji im je bio svojevrsni domaćin tokom njihovog boravka u Bosni i Hercegovini.

Oglasi

Nakon večere Slovaci su se opustili, popila se i koja "ljuta", a fešta je trajalo do ranih jutarnjih sati, odnosno do 05:30. Imali su Slovaci vremena da se malo odmore, istuširaju i spreme za povratak u domovinu s obzirom da im je let bio zakazan za 09:30.

Pamtit će sasvim sigurno po dobrom svoj boravak u našoj zemlji. Pobijedili su u Zenici, a u Sarajevu se znali proslaviti tu pobjedu.

Šokirani prizorima na Bilinom polju

Zanimljivo je da su slovački novinari šokirani zbog praznih tribina Bilinog polja. Dolazili su i ranije u Zenicu, no tada je tamosfera bila užarena, pa su ih sinoćnji prizori šokirali.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

A, nije čudo što su tribina stadiona Bilino polje bile prazne. Fudbalska reprezentacija naše zemlje pruža očajne partije, sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo su davno izgubljene, a atmosfera je poražavajuća.

Očekivano, rekli bismo, no još uvijek naš nacionalni tim ima šanse za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta. Pred nama je baraž, ali bez te neke pozitivne energije u i oko reprezentacije, na tribinama, šanse za nešto više su nam gotovo nikakve.

Top Komentari

Zax
Skrinjara jutros vidili jede cevape kod seja brajlovica
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi