Slovak koji će Zenicu vječno pamtiti stao pred bh. novinare nakon meča
Video:Dino Kurbegović

Prvi pogodak za reprezentaciju svakako je poseban

Slovak koji će Zenicu vječno pamtiti stao pred bh. novinare nakon meča

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Slovačka je i sinoć slavila u Zenici. Poveli su naši reprezentativci, činilo se da će konačno obradovati malobrojne navijače na stadionu, no to se nije desilo. 

Slovaci su brzo izjednačili, a zatim iskoristili i igrača više te slavili pobjedu 2:1. Već ranije su osigurali plasman na EURO i sigurno imaju razloga za zadovoljstvo.

U Zenici su stigli opušteni, odigrali dobar meč i zadovoljni idu kući. Svoje viđenje meča za SportSport.ba dao je reprezentativac gostiju Lubomir Satka.

Satka će po lijepom pamtiti Zenicu jer je postigao svoj prvi pogodak u dresu reprezentaciju. Trenutno nastupa u turskom Samsunsporu.

"Osjećaji su sjajni, pokazali smo i danas da zaslužujemo plasman na EURO. Znali smo da nas očekuje teška utakmica u Zenici, znali smo i da je Bosna i Hercegovina u problemima. Željeli smo pobjedu, posao smo završili na najbolji način, rekao je Satka.

Oglasi

Po lijepom će pamtiti Zenicu.

"Prvi pogodak za reprezentaciju, momenat koji sanjate. Drago mi je što sam i pomogao ekipi, odnosno dao doprinos za tri boda".

Dotakao se i nastupa na EURO 2024, te naveo da će svakako sve zavisiti od grupe u kojoj će biti njihova reprezentacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Satka je jedan dio karijere proveo i u Engleskoj gdje je nastupao za Newcastle, te York City, a bio je i član lech Poznana. Upravo iz Poljske je stigao u Tursku prošlog ljeta.

I dok su Slovaci sinoć nasmijani napuštali Bilino Polje, popilo se i koje pivo, naši momci su ponovo razočarali. U protekle dvije utakmice nismo vidjeli skoro ništa dobro, pa je selektor Savo Milošević itekako na mukama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi