Od velikana je ostalo samo ime, Ajax i Tahirović se brukaju - Mrski rival im nabija komplekse
Ajax za poluvrijeme nije pogledao prema golu Feyenoorda.

Feyenoord kao da igra protiv niželigaša

Od velikana je ostalo samo ime, Ajax i Tahirović se brukaju - Mrski rival im nabija komplekse

Eldar Ganibegović

Nekada bi to bio derbi, ali danas Feyenoord i Ajax igraju viktoriju, odnosno igra se samo pred Ajaxovim golom. Nakon 45 minuta igre je 3:0, a Ajax nije uputio nijedan jedini udarac.

U oviru 29. kola holandske Eredivizije od 14:30 sati se sastaju Feyenoord i Ajax, a nakon prvih 45 minuta rezultat je 3:0.

Igrala se 34. minuta kada je Minteh ukrao loptu stoperu Ajaxa, dodao do Paixaa koji pogađa za vodstvo Feyenoorda.

Samo dvije minute kasnije Minteh i sam pogađa mreću gostiju, a asistent je ovaj put bio Nieuwkoop.

Oglasi

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela još jedan gol u mreži gostiju. Na asistenciju Gimeneza pogodio je Hancko makazicama.

Da stvar bude gora, pored 3:0 na semaforu u statističkoj rubrici šutevi nema nijedan Ajaxa. 14:0 je u udarcima, 8:0 u okvir gola.

Mogao je sigurno Ajax primiti još neki gol. Rulli je u drugoj minuti sjajno odbranio udarac Gimeneza, dok u 27. minuti nije dosuđen penal za domaće.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Gimenez je imao još jednu veliku šansu u 32. minuti kada je Rulli odbranio, tik iznad prečke je šutirao u 38. minuti, da bi Rulli spasio Ajax i u 42. minuti kada je Nieuwkoop izašao jedan na jedan s njim.

U početnoj postavi Ajaxa se danas nalazi i bh. reprezentativac Benjamin Tahirović, no ova utakmica nikako ne može biti dobra reklama ni za njega ni za Ajax.

Top Komentari

FRLegioen
Samo gazi Jodense!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi