Magija Benjamina Tahirovića, niko na stadionu nije ni slutio šta je bh. fudbaler "vidio"

Odlična asistencija za vodstvo Ajaxa

Magija Benjamina Tahirovića, niko na stadionu nije ni slutio šta je bh. fudbaler "vidio"

Endin Čaušević

Zwolle i Ajax igraju trenutno utakmicu 27. kola nizozemske Eredevisie, a u centru pažnje na početku utakmice našao se bh. reprezentativac Benjamin Tahirović zbog fantastične asistencije.

Nakon očajnih izdanja u prvom dijelu prvenstva ekipa Ajaxa je zaigrala nešto bolje u nastavku sezone i postoji i dalje nada da će ovaj tim izboriti Evropu na kraju sezone.

Ajax igra trenutno u gostima protiv ekipe Zwollea, te je odlično otvorio meč i u kratkom periodu došao do prednosti od 2:0.

Gosti iz Amsterdama mrežu Zwollea zatresli su već u 12. minuti kada je Hlynsoon pogodio za 0:1, ali u centru pažnje našao se bh. reprezentativac Benjamin Tahirović.

Tahirović je pokazao kakav je potencijal jer je na fantastičan način asistirao svom saigraču koji je izašao sam na golmana domaćih i pogodio za vodstvo Ajaxa.

Sjajnu asistenciju Tahirovića i pogodak Hlynssona za vodstvo Ajaxa možete POGLEDATI OVDJE.

Oglasi

Gosti su do drugog pogotka stigli samo 12 minuta kasnije. Ovaj put Godts je bio asistent, a mrežu Zwollea zatresao je Akpom.

Za Tahirovića je ovo četvrta asistencija u prvenstvu, te pored toga ima i dva postignuta pogotka za Ajax.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U centru pažnje bio je i nedavno kada nije bio u sastavu za meč BiH - Ukrajina jer Savo Milošević nije bio previše zadovoljan njegovim zalaganjem i ponašanjem na treninzima, te je potvrdio da je otvoreno popričao s mladim veznjakom.

Očito je da je to Tahirovića itekako motivisalo jer je u današnjem meču pokazao o kakvom igraču se radi.

Top Komentari

Krosteutegurovic
Savo, yebo li ti cimirot familiju.
1 0
user1706559607
Ma da za bosnu momak na Trebinama,,hahahaahha u nas kazu mlad bolan neiskuran,,tek dobiju priliku sa 26,27 pred kraj karijere,,dok u drugim drzavama momci sa 19,20 vodje repki i klubova,,****m vam sve i savezu i Savi amateru koji se na nasoj repki uci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi