FIFA odlučila ostaje li pauza na poluvremenu 15 minuta

Odbijen zahtjev

FIFA odlučila ostaje li pauza na poluvremenu 15 minuta

E. Škorić
Teme:

Međunarodna nogometna zajednica (IFAB) odlučila je da ipak zadrži trenutno pravilo.

Južnoamerička konfederacija (CONMEBOL) podnijela je zahtjev s povećanjem pauze na poluvremenu s 15 na 25 minuta. IFAB je jučer razmatrao ovaj prijedlog, ali na kraju ga je odbio uz obrazloženje da bi poveaćnje pauze moglo negativno utjecati na igrače.

Ovo je drugi pokušaj od 2009. da se poveća pauza između poluvremena, kako bi se razdoblje iskoristilo za "spektakl", slično poluvremenu Super Bowla američkog nogometa, kada su najskuplje reklame vrijedne milijarde dolara.

No, u IFAB-u vjeruju da bi ta dužina pauze "ohladila" igrače nakon napora u prvom dijelu i da bi samo povećala rizik od povreda, što svakako nogomet ne želi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Prvi pokušaj promjene ovog pravila bio je s obrazloženjem da komercijalizacija i marketing ne bi trebali biti prioritet u nogometu.

Top Komentari

Nije.bitno
Neka ogranice izvođenje auta na 5 sekundi, i da ne smije lopta prilikom ispucavanja biti duze od 10 sekundi u golmanskom prostoru
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi