Zvijezda Reala nije kandidat za najboljeg: "To je zbog moje rečenice prošlog mjeseca"

Mnogi će reći da je u pravu

Zvijezda Reala nije kandidat za najboljeg: "To je zbog moje rečenice prošlog mjeseca"

A. Čaušević

FIFA je u ponedjeljak objavila skraćenu listu za najbolje igrače svijeta. 

Kao i obično poslije svakog izbora nisu izostale polemike, a tako je bilo i sada. Mnogi smatraju kako je među kandidatnima svoje mjesto trebao naći i Thibaut Courtois.

Courtois iza sebe ima sasvim pristojnu godinu u Realu i dresu Belgije, ali ga nema u užem izboru. Mišljenja je da je "kažnjen" zbog rečenice izgovorene u oktobru.

"Neću komentarisati zašto nisam nominovan za nagradu The Best. Mislim da je to zbog mog komentara prošlog mjesca, ali tako je, neka nagradu osvoji ko osvoji. Individualne nagrade nisu važne", rekao je sjajni golman pred meč Lige prvaka sa Sheriffom.

Podsjećanja radi, Courtois se zamjerio fudbalskim vlastodršcima nakon susreta Lige nacija između Belgije i Italije kada je rekao da je taj meč nepotreban i da se sve igra radi novca.

"Moramo biti iskreni i reći da je u ovoj igri bitan samo novac. Igrali smo ovu utakmicu zato što to UEFA-i donosi dodatni novac. Pogledajte koliko su obje ekipe promijenile početni sastav samo da se neki igrači odmore jer igramo zaista previše utakmica", rekao je Courtois i dodao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sada imate to novo takmičenje Konferencijsku ligu i uvijek je isto samo se pojavljuju nova takmičenja. Mogu se ljutiti koliko hoće što neki klubovi žele Superligu, ali se oni ne brinu o igračima i brinu se samo o svojim džepovima. Sad čujemo da žele da se svake godine igra ili Svjetsko ili Evropsko prvenstvo. Kada ćemo mi dobiti odmor? Nikad".

Inače, kandidati za nagradu u izboru najboljeg golmana 2021. godine su Alisson Becker, Gianluigi Donnarumma, Edouar Mendy, Manuel Neuer i Kasper Schmeichel.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Realno ovih pet golmana nabrojenih su bolji od njega.Realno
4 12
Alpasinacxx
Realno, Kurtoa je za navedene Buffon..
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi