FIFA odabrala 11 najboljih igrača svijeta

Nagrada The Best

FIFA odabrala 11 najboljih igrača svijeta

A. Čaušević
Teme:

FIFA je saopštila imena 11 najboljih igrača u 2021. godini.

Sasvim očekivano na listi nema previše iznenađenja, a trojica finalista za nagradu The Best bit će izabrana početkom januara.

Na listi se nalaze Karim Benzema, Kevin De Bruyne, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Lionel Messi, Neymar, Erling Haaland, Jorginho, N'Golo Kante, Kylian Mbappe i Mohammed Salah.

Iz FIFA-e su saopštili da će lista kandidata za najbolji gol godine koji će konkurisati za nagradu Ferenc Puškaš biti objavljena naknadno.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kada su u pitanju golmani u užem izboru su: Alisson Becker, Gianluigi Donnarumma, Edouar Mendy, Manuel Neuer i Kasper Schmeichel.

Za najboljeg trener u uži izbor ušli su Antonio Conte, Hansi Flick, Pep Guardiola, Roberto Mancini, Lionel Scaloni, Diego Simeone i Thomas Tuchel.

Promo

Top Komentari

Celtic
Jorginho odavno veća prevara nije igrala fudbal a bila ovoliko gurana među najbolje igrače današnjice.
20 2
haris1000
SADIO MANE
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi