Tri reprezentacije FIFA-u dovele pred zid!

Jasna poruka

Tri reprezentacije FIFA-u dovele pred zid!

Admin Čaušević
Teme:

Tri reprezentacije učesnice baraža za Svjetsko prvenstvo pred zid su dovele FIFA-u. 

U zajedničkom pismu fudbalski savezi Poljske, Švedske i Češke su zatražile od FIFA-e da utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo 2022. godine ne igraju na teritoriji Rusije.

Pismo s potpisima predstavnika tri federacije je poslano na adresu FIFA-inog generalnog sekretara s porukom da nemaju namjeru putovati u Rusiju na utakmice.

Kao glavni razlog spominje se vojna eskalacija te da su moguće posljedice ozbiljne i da su zabrinuti za svoju sigurnost.

Naveli su da se nadaju kako će UEFA i FIFA ponuditi alternativu po pitanju odigravanja utakmica baraža.

Pismo su potpisali generalni sekretari tri saveza Lukasz Wachowsk (Poljska), Hakan Sjostrand (Švedska) i Michal Valtr (Češka).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prema dosadašnjem planu Rusija treba dočekati Poljsku, a Švedska Češku. Ti susreti bi se trebali odigrati 24. marta.

Finale baraža u kojem domaćin treba biti bolji iz duela Rusija - Poljska je planiran za 29. mart. Ostaje da se vidi kako će ti susreti biti odigrani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije