Objavljena nova FIFA rang lista: Dobili smo novog lidera i fenjeraša, gužva oko Bosne i Hercegovine
FOTO: T. Hebib

Objavljena nova FIFA rang lista: Dobili smo novog lidera i fenjeraša, gužva oko Bosne i Hercegovine

H. Zilić

Objavljena je nova FIFA rang lista.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nije doživjela promjene. Naša selekcija ostala je 59. reprezentacija svijeta sa 1391.19 bodova, a u leđa joj gledaju selekcije Gane, Paname, Sjeverne Makedonije koje su napredovale na novoj listi. Ispred naše selekcije su Grčka, Burkina Faso, Finska, Venecuela, a pomenute selekcije su u 30 bodova razlike tako da je tu velika gužva i bit će dosta promjena u narednom periodu.

U vrhu nije bilo puno pomjeranja. Brazil je prestigao Belgiju i vratio se na lidersku poziciju, dok je u TOP 10 skočio Meksiko na devetu poziciju iz deset najboljih ispala je selekcija Njemačke.

Dodajmo da je trijumf protiv BiH reprezentaciji Gruzije donio skok i sada su 85. selekcija svijeta, Luksemburg je 94. na novoj FIFA rang listi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na začelju je bilo promjena također pa je novi fenjeraš San Marino koji je 211. selekcija svijeta, ispred njih su Angvila i Britanska djevičanska Ostrva.

Top Komentari

Mostarac94
e čuj Njemci ispali a Mexico ušao ahhaahha
5 1
87618
Uh sve mi se cini da cemo se mi nacekati da ponovo budemo medju 50 u svjetu fudbala
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi