FIFA se "klanja" Rusima i Putinu: Hvala mu, nikada nije bilo ovako

Da li je Mundijal u Rusiji najbolji ikada?

FIFA se "klanja" Rusima i Putinu: Hvala mu, nikada nije bilo ovako

Svjetsko prvenstvo u Rusiji se bliži kraju, a kako je ostalo da se odigraju još samo dva susreta (finale i meč za treće mjesto) možemo reći da je proteklo gotovo bez ikakvih problema.

U Rusiji nije bilo gotovo nikakvih incidenata, infrastruktura je izdržala sve zadatke, a prvi čovjek FIFA-e Gianni Infantino poručuje da ovo "najbolje Svjetsko prvenstvo ikada".

"Prije nekoliko godina sam govorio da će ovo biti najbolji Mundijal ikada. Danas to mogu reći sa puno više sigurnosti... Ovo je najbolji Mundijal u historiji. Za to bih se prije svega želio zahvaliti svima koji su učestvovali u organizaciji Svjetskog prvenstva", istakao je Infantino na press konferenciji održanoj u Moskvi.

Predsjednik FIFA-e je iskoristio priliku i da se posebno zahvali predsjedniku Rusije, Vladimiru Putinu, narodu Rusije i državnim organima koji su učestvovali u organizaciji Mundijala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Velika zahvalnost ide Vladi Rusije, predsjedniku Putinu, organizacionom odboru, fudbaslkom savezu, ruskom narodu i svima koji su se pobrinuli da ovo prvenstvo bude najbolje... Ovaj Mundijal je promijenio percepciju svijeta prema Rusiji", istakao je Infantino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti