FIFA se oglasila povodom rata u Ukrajini

Izražena zabrinutost

FIFA se oglasila povodom rata u Ukrajini

Edmir Škorić

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino rekao je da je vrlo zabrinut zbog napada Rusije na Ukrajinu.

Ruske snage jučer ujutro napale su Ukrajinu čime je započeo novi rat, a scene koje dolaze šokirale su mnoge, pa i prvog čovjeka FIFA-e Giannija Infantina.

"Ono što sam vidio šokiralo me. Jako sam zabrinut zbog ove situacije. FIFA osuđuje korištenje sile", rekao je Infantino na konferenciji za novinare.

Rusija bi 24. marta trebala u Moskvi igrati play-off za Svjetsko prvenstvo s Poljskom, a onda, eventualno, 29. marta igrala bi protiv boljeg iz meča Češka – Švedska. Svi navedeni, osim Rusije, pozvali su FIFA-u da povuče utakmice iz Rusije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na događaje u Ukrajini odgovorilo je i Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS), koje osuđuje napad na Ukrajinu.

"Suočeni s ovom humanitarnom tragedijom koja je pogodila Ukrajinu, AIPS osuđuje odluku Vladimira Putina da izvede, kako je sam rekao, specijalnu vojnu operaciju koja potresa ne samo Ukrajinu, već i Evropu i svijet", navodi AIPS u izjavi, u kojoj se kaže da je ovom ruskom vojnom operacijom prekinuto i olimpijsko primirje jer će se Paraolimpijske igre održati u Pekingu od 4. do 13. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti