FIFA proglašava najbolje 17. decembra: Ko će biti najbolji fudbaler svijeta?
Foto - EPA

FIFA proglašava najbolje 17. decembra: Ko će biti najbolji fudbaler svijeta?

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) proglasit će 17. decembra najbolje za ovu godinu.

Za razliku od France Footballa koji je iz nekog razloga odlučio da ne dodijeli nagradu za najboljeg fudbalera svijeta, FIFA će svoju nagradu The Best uručiti i to 17. decembra.

Šest kategorija će dobiti nagrade. Birat će se najbolji fudbaler i fudbalerka, treneri u muškoj i ženskoj konkurenciji, te muški i ženski golman.

Također, bit će izabrani najbolji timovi u muškoj i ženskoj konkurenciji, baš kao što je to bio slučaj i u prethodnoj sezoni.

Treba istaći da je prošle godine nagradu za najboljeg fudbalera dobio Lionel Messi, a ove je najveći favorit za ovo priznanje Robert Lewandowski.

Top Komentari

SeoRusilac
Lewandowski ako bude pravde
4 1
user1583752673
Lewangoalski
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi