FIFA žestoko kažnjava Rumune zbog napada na Lewandowskog

Gađali ga topovskim udarom

FIFA žestoko kažnjava Rumune zbog napada na Lewandowskog

FIFA je najavila pokretanje disciplinskog postupka protiv Fudbalskog saveza Rumunije zbog divljanja navijača na utakmici protiv Poljske.

U 53. minuti tog susreta na teren je doletio topovski udar koji je eksplodirao u neposrednoj blizini Roberta Lewandowskog, koji je zamalo teško stradao od pirotehnike.

Osim toga, navijači Rumunije i Poljske su se sukobili u blizini stadiona u Bukureštu, pa se s pravom može zaključiti da je organizacija utakmice bila ispod željenog nivoa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kakvu će kaznu Rumuni dobiti još uvijek nije poznato, ali se špekuliše da bi ona mogla biti jedna od težih s kojom se do sad susretao FS ove zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi