Pao zanimljiv potpis: Nakon Slovačke u Drugu ligu FBiH - Centar
Fikret Karajbić po treći put u karijeri oblači dres Krivaje iz Zavidovića.

Poznato lice u Zavidovićima

Pao zanimljiv potpis: Nakon Slovačke u Drugu ligu FBiH - Centar

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

Nakon četvrtog izleta u inostranstvo, Fikret Karajbić se po drugi put vraća kući i treći put u karijeri obući će dres Krivaje iz Zavidovića. 

Novi-stari član Krivaje iz Zavidovića je 29-godišnji golman, Fikret Karajbić. On se u ovaj tim vraća kao slobodan igrač nakon epizode u Slovačkoj.

Krajem 2023. godine Firket Karajbić napustio je slovački tim Dolny Kubin gdje se zadržao samo nekoliko mjeseci. Nije se mnogo naigrao, odnosno upisao je tek sedam zvaničnih nastupa.

Sada se vraća u Krivaju iz koje je i otišao put Slovačke. Bio mu je to četvrti izlet u inostranstvo u karijeri.

Ranije je nastupao za FC Green Boyse u Luksemburgu, Sokol Hostoun u Češkoj i SGV Freiberg u Njemačkoj koji mu je bio i prvi tim u inostranstvu.

Dijete je Krivaje, a u Bosni i Hercegovini je još igrao za Jedinstvo iz Bihaća, Slaviju, Čelik, Budućnost iz Banovića, te Simm Bau.

Oglasi

Najbolje partije upravo je pružao u dresu kluba iz Kosove. Na 15 utakmica šet puta je sačuvao svoju mrežu.

Što se Krivaje tiče, ovaj tim je šesti na tabeli u Drugoj ligi FBiH - Centar s 25 bodova i teško da mogu i gore i dolje ove sezone.

Prvi je Famos iz Hrasnice s 39 bodova, dok je za dno tabele sa samo devet osvojenih bodova u 15 kola zakucan Ilijaš.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Prvu utakmicu u proljetnom dijelu sezone Krivaja igra 16. marta na gostovanju kod Moševca, kada bi Karajbić tako po treći put trebao debitovati za tim iz Zavidovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi