Mislav Oršić ni slutio nije šta ga čeka po dolasku u Tursku

Navijači oduševljeni

Mislav Oršić ni slutio nije šta ga čeka po dolasku u Tursku

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Mislav Oršić (30) novi je član Trabzonspora. Oršić je potpisao ugovor s timom kojeg vodi Nenad Bjelica, a s njim je u paketu večeras stigao defanzivac Joaquin Fernandez. Dočekani su kao istinske zvijezde.

Trabzonspor gradi ekipu koja bi se u narednoj sezoni borila za titulu. Nenad Bjelica odlučio je na samom početku prelaznog roka dovesti svog sunarodnjaka Mislava Oršića i španskog defanzivca iz Valladolida Joaquin Fernandeza.

Po dolasku je Oršić iskazao veliko zadovoljstvo što stiže u Tursku nakon izuzetno loše polusezone u engleskom Southamptonu s kojim je ispao iz lige i gdje nije previše igrao.

"Izuzetno sam sretan što sam ovdje. Nadam se kako ćemo imati dobru sezonu. S trenerom Nenadom Bjelicom sam već radio i on je zaslužan što sam došao ovdje", rekao je Oršić i dodaje:

"Nisam puno razmišljao o gradu u koji dolazim. Došao sam igrati fudbal", poruka je 30-godišnjeg ofanzivca.

Oglasi

On i Joaquin Fernandez dočekani su na aerodromu kao istinkse zvijezde. Grupa navijača Trabzona pjesmom ih je pozdravila i već im je tada bilo jasno da će se od njih tražiti dosta toga.

Oršić je za Southampton odigrao samo jedan meč u Premier ligi, a prethodnih pet i po godina nosio je dres zagrebačkog Dinama.

Prethodno je igrao u Južnoj Koreji, Kini, Sloveniji i Italiji, a nastupao je još za Speziju i Inter iz Zaprešića.

Kao član Dinama dogurao je i do hrvatske reprezentacije. Za Vatrene je nastupio u 27 utakmica i postigao je dva pogotka. Dio je ekipe koja je bila treća na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Trabzonspor će ovaj transfer platiti četiri miliona eura, a nije poznata visina ugovora kojeg je dobio Oršić.

Moguće je da veoma brzo dres ovog turskog kluba obuče još jedan hrvatski reprezentativac. Trabzonspor pregovara i s Brunom Petkovićem, ali dogovor još uvijek nije završen.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
BiH nema puno svojih trenera vani a ono i što ima ne dovode igrače iz BiH u svoje klubove...ovako rade svi od Nizozemac,Francuza.....evo sad i Hrvatski treneri malo više guraju svoje igrače u klubovima koje vode...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti