U bijelom džipu stiglo novo pojačanje za Juventus: Srbijanac potpisao za Staru damu

Vlahoviću stigao sunarodnjak

U bijelom džipu stiglo novo pojačanje za Juventus: Srbijanac potpisao za Staru damu · Zvanično

E. Ganibegović

Juventus ima novo pojačanje.

Reprezentativac Srbije Filip Kostić već je stigao u Torino i obavio ljekarske preglede. 

Juventus će platiti oko 12 miliona eura za transfer Filipa Kostića, koji je imao još godinu dana ugovora s Eintracht Frankfurtom, momčadi s kojom je prošle sezone osvojio Evropsku ligu.

Filipa Kostića je tražio i West Ham United, koji bi bio spreman platiti više od Juventusa, oko 15 miliona eura, no na kraju je presudila igračeva želja da pređe u veći klub.

Prijelaz Filipa Kostića u Juventus bio je vrlo očekivan još sinoć jer nogometaš nije bio u sastavu momčadi sinoć u Helsinkiju na evropskom Superkupu gdje je njemački tim poražen od Reala 2:0.

Tako će se Dušanu Vlahoviću na Allianz stadionu pridružiti saigrač iz reprezentacije Srbije i neće biti nikakvo čudo ako njih dvojica budu sjajan tandem.

Filip bi u Seriji A mogao debitovati već za četiri dana kada Juventus u prvom kolu dočekuje ekipu Sassuola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zajedno s Kostićem, ekipa Massimiliana Allegrija ove sezone izgledat će dosta drugačije od one ekipe koja je prošle sezone završila sezonu bez trofeja. 

Osim Kostića, Juventus je ovog ljeta doveo još Bremera, Cambiasa, Pogbu i Di Mariju.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NorthSA1987
Kostić je odlično pojačanje za staru damu, forza Juve!
3 3
Direktor
Cudno bas da je u bijelom dzipu stigao.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi