Novi klub Memphisa Depaya je pravo iznenađenje

Raskinut će ugovor

Novi klub Memphisa Depaya je pravo iznenađenje

Admin Čaušević

Barcelona se u finišu prijelaznog roka mora riješiti nekoliko fudbaler kako bi rasteretila budžet. 

Da je Depay višak u Barceloni postalo je jasno kada je njegovu ''devetku'' zadužio Robert Lewandowski te na taj način Nizozemcu poručeno da traži novi klub.

Ranije je predsjednik Barcelone Joan Laporta govorio o slučaju ''oduzimanja'' dresa s brojem devet Depayu.

"Lewandowski i broj 9? Bila je to odluka kluba. To je sve u interesu kluba i publike. Zbog toga smo donijeli ovu odluku. Poštujemo Memphisa, a on je našu odluku u potpunosti razumio", rekao je Laporta.

Ako je vjerovati izvještajima iz Italije Depay će karijeru nastaviti u Juventusu kojem su neophodna pojačanja u fazi napada.

Generalka pred novu sezonu i ubjedljiv poraz od Atletica(0:4) te brojne povrede pokazale su da je Stara dama itekako ranjiva.

Ranijih sedmica Stara dama je bila hladna na dovođenje Nizozemca, ali sada se situacija promijenila jer su na Nou Campu spremni raskinuti ugovora sa 28-godišnjakom.

Depay ima platu od 5 miliona eura platu što je prihvatljiva cifra za Juve koji nije uspio dovesti Alvara Moratu i Marka Arnautovića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nizozemac je na Nou Camp stigao besplatno. Na 36 mečeva je postigao solidnih 13 golova, ali brojne promjene igračkog rostera ovog ljeta su ga učinile viškom.

Od velikana Depay je ranije igrao i za Manchester United, a dojam je da je najbolji fudbal igrao u Lyonu i PSV-u.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi