Srbima je Saudijska Arabija zemlja snova: Još jedan 'Orao' pleše s arapskim šeicima
Na stolu mu je ugovor (Foto: EPA)

Napušta Evropu

Srbima je Saudijska Arabija zemlja snova: Još jedan 'Orao' pleše s arapskim šeicima

Midhat Šljivak

Reprezentativci Srbije Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić postali su proteklog ljeta članovi Al-Hilala iz Saudijske Arabije, a u ovu zemlju bi veoma brzao mogao još jedan član 'Orlova' - Filip Kostić.

Saudijska Arabija postaje zemlja snova za Srbe. Prethodnog ljeta Al-Hilal je doveo dvojicu reprezentativca Srbije, Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića-Savića i dao im je zaista ogromne ugovore, kakve u životu ne bi nigdje drugo dobili.

Njihovim putem uskoro bi mogao još jedan 'Orao'. Timovi iz Saudijske Arabije zainteresovani su za dovođenje Filipa Kostića iz Juventusa i pokušat će završiti transfer već u narednim danima.

Torinski tim nema ništa protiv odlaska 31-godišnjeg lijevog bočnog igrača. Za pravu cijenu transfer će biti izvjestan i već imaju spremnu potencijalnu zamjenu. Umjesto njega angažovali bi svog nekadašnjeg člana Federica Bernardeschija.

Kostićevim odlaskom kolonija Srba bi se povećala. Očigledno da se ponude bogatih šeika ne mogu odbiti i uskoro bi i Kostić mogao biti na platnom spisku Saudijske Arabije.

Oglasi

Ove sezone srpski fudbaler je odigrao ukupno 18 utakmica za Bianconere i ima četiri asistencije.

Aleksandar Mitrović juri Ronalda

Aleksandar Mitrović i Cristiano Ronaldo vode veliku bitku za titulu najboljeg strijelca prvenstva Saudijske Arabije.

Napadač iz Srbije, koji igra za vodeći Al-Hilal, postigao je 17 golova u dosadašnjem dijelu sezone, a legendarni Portugalac je uspio zabiti tri pogotka više.

Ipak, sezona je itekako duga. Ima još dosta da se igra, a s obzirom na efikasnost Al-Hilala, sigurno je da će se Mitar 'potući' s Ronaldom do kraja sezone.

Ovaj tim juriša prema tituli prvaka. Žele je vratiti u svoje vlasništvo od Al-Ittihada koji je daleko od vrha i koji je prošle godine prošao prvi kroz cilj.

Mitrović će im biti glavna uzdanica u tom cilju. Imaju dobru prednost nad Al Nassrom i bit će interesantno gledati završnicu sezone u Saudijskoj Arabiji.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi