Srbijanski nogometaš pretukao trojicu nakon osvojenog Kupa

Legiji trofej u Poljskoj

Srbijanski nogometaš pretukao trojicu nakon osvojenog Kupa

Edmir Škorić

Legia i Rakow odmjerili su danas snage u finalu Kupa Poljske, a trofej je pripao ekipi iz Varšave, koja je tek nakon penala podigla trofej.

Velika borba viđena je u meču Legije i Rakowa, koji je ostao bez pehara iako je čak od šeste minute imao igrača više na terenu, pošto je Ribeiro isključen u redovima tima iz glavnog grada Poljske.

Čak šest žutih kartona i jedan direktan crveni pokazao je glavni sudija meča nakon samo 27 minuta igre, što dovoljno govori o tome koliko je ovo bio važan meč i koliko je bilo tenzija na terenu.

Nakon 90 minuta, mreže su mirovale, a pogodaka nije bilo ni u dodatnih pola sata, pa su penali odlučivali o osvajaču Kupa.

Po pet uspješno izvedenih penala, zatim Nawrocki zabija za 6:5 u raspucavanju, ali Wdowiak je neprecizan za Rakow, koji na kraju ostaje bez slavlja.

A dok su igrači Legije uživali u osvojenom trofeju, došlo je do velike tučnjave između igrača i članova stručnog štaba obje ekipe. Glavni protagonist bio je Legijin srbijanski nogometaš Filip Mladenović koji je nakon utakmice dobio direktan crveni karton jer je udario čak trojicu protivničkih igrača. 

Oglasi

Iako je utakmica skoro završila, već su počele rasprave o mogućim žestokim kaznama koje bi neki igrači i klubovi mogli dobiti sljedećih dana.

Gotovo je izvjesno da će spomenuti Mladenović, koji je definitivno prešao sve granice, dočekati suspenziju, samo je pitanje koliko će utakmica pauzirati. 

Međutim, on nije bio jedini koji je učestvovao u današnjoj tučnjavi. S cijelim popisom ugroženih igrača vjerovatno ćemo se upoznati u nadolazećim satima, kada će biti provedena dubinska analiza slika snimljenih televizijskim kamerama i telefonima novinara.

Bivši golman Sarajeva Vladan Kovačević bio je na klupi poraženog Rakowa. Nije dobio šansu da brani, a na kraju nije dobio ni mogućnost da u biografiji upiše još jedan osvojen trofej.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Kao golman Sarajeva osvajao je trofeje i titule, no u Poljskoj je to ipak mnogo teže. Radi se o nesuđenom golmanu reprezentacije BiH, koji je odabrao da brani za Srbiju, ali je potom izgubio mogućnost nastupa i za naše komšije.

Top Komentari

vyacheslavgxsam
Otvorena potraga za seksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------> shrinke.me/kisa
0 0
Goodfelles
*srpski
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi