Sve čari Kupa: U ludoj utakmici izvedeno čak 28 penala

Poljska

Sve čari Kupa: U ludoj utakmici izvedeno čak 28 penala

E. Škorić
Teme:

U jednoj od utakmica drugog kola poljskog Kupa viđeno je čak 28 penala.

Trećeligaš Bielsko-Biala bio je tako blizu velike senzacije protiv Pogona iz Szczecina, ali jedna nevjerovatno duga serija penala ipak je otišla na stranu gostiju, koji su se na kraju plasirali u osminu finala.

Bielsko-Biala je vodio 2:0. Nowak je u 56. minuti pogodio za 1:0, a Mucha osam minuta kasnije povisio na 2:0. Samo tri minute nakon gola za 2:0, Luka Zahović smanjuje na 2:1, a upravo je talentovani Slovenac u 92. pogodio za konačnih 2:2.

Odmah se pristupilo penalima. Promašili su domaći prvi udarac, a gosti iskorsitili. U petoj seriji međutim Kurzawa ne pogađa, pa se nastavlja raspucavanje.

U 10. seriji Szumera je promašio kod domaćih, na drugoj strani Klebaniuk ne zabija, pa je drama produžena sve do 14. serije, kada je Camara promašio, a Kurzawa iskoristio treću sreću za goste i odveo ih dalje.

Nakon što je ranije promašio penal, Kurzawa je ovaj put bio precizniji i slavlje Pogona moglo je da počne.

Ovom pobjedom Pogoń se pridružio Lechiji i Rakowu koji su već prošli u 1/8 finala Kupa Poljske. Izvlačenje parova za ovo kolo održat će se u petak, 21. oktobra 2022. u 12:00 sati.

Rakow se dosta mučio kod niželigaša Sosnowieca, ali je golom Kochergina u 95. minuti došao do plasmana među 16 najboljih. Za goste u ovom meču nije branio bivši golman Sarajeva Vladan Kovačević.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

U toku je meč Stal Mieleca i Piasta, a potencijalni reprezentativac BiH Said Hamulić ostao je na klupi jer ga trener očito želi malo odmoriti.

Kasnije će snage odmjeriti još KKS Kalisz i Elblag, Leczna i Korona te Plock i Legia.

Top Komentari

Klicko
Real madrid likes this
0 0
Zoilomas
Sudija došo nadrogiran pado nepado penal je.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi