Finci pucaju od samopouzdanja, pokazuje to i izjava njihovog igrača uoči meča protiv Italije
Kauko naglašava da je veliko samopouzdanje kod igrača Finske

Meč koji može dosta toga donijeti reprezentaciji Finske

Finci pucaju od samopouzdanja, pokazuje to i izjava njihovog igrača uoči meča protiv Italije

S. Pašalić

Reprezentacija Finske sutra u Tampereu igra utakmicu protiv Italije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Finci se nalaze na 2. mjestu grupe J sa 12 bodova iz pet odigranih utakmica, a zanimljivo je da samo u 1. kolu na gostovanju kod Italije, Finska nije uspjela postići gol.

Ipak, igrač ove reprezentacije, Joni Kauko je ubijeđen da će sutra stvari na terenu biti dosta drugačije i da će njegova ekipa postići bar jedan gol.

"Ako se budemo dobro branili, vjerojatno ćemo imati i neke šanse da postignemo golove", kazao je Kauko za Tuttomercatoweb.

"Obično pronađemo mrežu, tako da samo treba shvatiti kako će nas Italija napasti i blokirati ih."

"U nogometu je sve moguće. Ponekad vam ne trebaju sjajna tehnika i super igrači, već jak timski duh. I u našoj grupi Lige nacija pobijedili smo, tako da smo dokazali da to i nije prevelik zalogaj. Čudesno je samopouzdanje u sebe u ovom trenutku."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne znam koliko je godina prošlo od Finske da pokupi bodove protiv Italije, ali u odličnoj smo formi, želimo dati sve od sebe i igrati na način na koji smo do sada radili."

"Želimo pobijediti i sve ovisi o tome kako će se utakmica razvijati. Ako budemo imali 10 udaraca na gol i samo izvučemo bod, bili bismo razočarani tim rezultatom.", rekao je Kauko.

Top Komentari

Kosovo11
Mamu vam jebem da vas hoće sutra razvalit italijani jednom petardom da se spustite malo
17 0
Mirko
Forza Finska
0 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi