Stanje u Grupi J: Bosna i Hercegovina pred teškim zadatkom

Tabela nakon pet kola

Stanje u Grupi J: Bosna i Hercegovina pred teškim zadatkom

Danas je Bosna i Hercegovina na Bilinom polju odigrala svoj meč 5. kola Grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

BiH je zahvaljujući furioznom finišu slavila sa 5:0 protiv Lihtenštajna i tako došla do ukupno sedam bodova.

Sedam bodova dovoljno je za treće mjesto na tabeli Grupe H našim Zmajevima, dok je izabranicima Roberta Prosinečkog "život zagorčala" nova pobjeda Finske.

Finska je u istom terminu na svom stadionu sa minimalnih 1:0 savladala Grčku. Pukki i družina tako drže drugu poziciju koja ih vodi na Euro sa ukupno 12 osvojenih bodova.

Italija je nešto ranije savladala Armeniju i sada ima 15 bodova na prvom mjestu, dok su Armenci četvrti sa šest bodova, bodom manje od BiH.

Grci su sa novim porazom ostali na četiri boda i ispali iz utrke. Lihtenštajn još nema nijedan bod.

Dakle, BiH će dok kraja takmičenja u Grupi J imati težak zadatak da prestigne Finsku i dođe do direktnog plasmana na EP. Ipak, treba napomenuti da Zmajevi imaju osigurano mjesto u baražu zahvaljujući Ligi nacija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

BiH već u nedjelju igra novi meč kvalifikacija, na gostovanju kod Armenije.

Top Komentari

F_C_Bracelona_
Kad seronje prokockaše čistu pobjedu nad Grčkom.
22 1
ZoLovernj
Biće još kvalifikacija, bitno je učestvovat, svakako su svi navikli gledati velika takmičenja samo na tv-u hahahahaha još Spaho kad pusti svoj glas... Hagaha trpaajte eskimi glupu bih...
0 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi